7 milyon turist bekleniyor

12 Haziran 2021 Saat: 12:43
7 milyon turist bekleniyor
Antalya’nın kulağı Rusya’dan gelecek haberde

7 milyon turist bekleniyor

Antalya’nın kulağı Rusya’dan gelecek haberde

Koronavirüs önlemleriyle geçen yıl 3,5 milyon turist ağırlayan Antalya, bu yıl 40 ülkeden 7 milyon turist bekliyor. Kurban Bayramı nedeniyle iç piyasanın da hareketlendiği sektörde turizmcinin gözü ise Rusya'nın uçuş kısıtlamalarını kaldırmasında. Sektör temsilcileri, gelecek hafta Rusya'dan iyi bir haber gelmesini umuyor.

Turizm kenti Antalya, koronavirüs tedbirleriyle geçirdiği 2020 yaz sezonunda 3,5 milyon turist ağırladı. Güvenli turizm sertifikası kapsamında hizmet veren turizm sektörü, yeni sezona, çalışanların büyük kısmının aşılanmasıyla giriyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli 899 konaklama tesisine sahip Antalya'da, 5 yıldızlı 407 otel ve tatil köyü bulunuyor. Türkiye genelindeki 1 milyon 200 bin bakanlık belgeli yatağın yüzde 42'sinin bulunduğu Antalya'da, tesisler sürekli olarak bağımsız akredite kuruluşlar tarafından denetleniyor.

7 MİLYON TURİST BEKLENTİSİ

Koronavirüs önlemleriyle başlayan 2021 yılı sezonu için turizmci, önümüzdeki hafta Rusya'dan uçuşlarla ilgili kısıtlamanın kaldırılması yönünde gelecek kararı bekliyor. Tüm hazırlıkları yapan turizmcinin bu yıl beklentisi ise geçen yılın 2 katı turisti ağırlamak.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız