AKP'li vekil Meclis'te itiraf etti: Savunma Sanayi Başkanlığı'mız SADAT ile çalışıyor

19 Mayıs 2022 Saat: 08:42
AKP'li vekil Meclis'te itiraf etti: Savunma Sanayi Başkanlığı'mız SADAT ile çalışıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, SADAT ile bir ilişkisinin olmadığını söylemesi tartışmalara neden olurken; AKP’li Milletvekili İsmail Kaya, Erdoğan'ın sözlerini boşa çıkaran ifadelere imza attı.

SADAT, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şirket binasının önüne 'çıkarma' yapması ile yeniden Türkiye'nin gündemine girdi.

Halk TV’de katıldığı canlı yayınında açıklamalarda bulunan SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi'nin açıklamaları günün tartışması olurken; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada SADAT ile hiçbir alakasının olmadığını öne sürdü.

Erdoğan, ''SADAT'ın yöneticileriyle, kendileriyle, yakından uzaktan hiçbir alakam olmadı'' ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ VEKİL İTİRAF ETTİ

TBMM Genel Kurulu'nda AKP'li bir milletvekilinin sözleri ise adeta Erdoğan'ın açıklamalarını boşa çıkardı.

Sözlerin sahibi AKP Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya... Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Savunma Sanayi Başkanlığı'nın SADAT ile birlikte çalıştığını söyledi.

Kaya, konuşmasında şu ifadeleri kulllandı:

“Çok değerli milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle birlikte, Savunma Sanayisi Başkanlığımız birçok firmayla çalışmaktadır, SADAT da bu firmalardan bir tanesidir. Bu firmaya özel bir anlam yüklemek çok da doğru değildir.”

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız