AKP'nin Yeni Grup Başkanvekili FETÖ kumpaslarını nasıl savunmuş

20 Mayıs 2022 Saat: 09:41
AKP'nin Yeni Grup Başkanvekili FETÖ kumpaslarını nasıl savunmuş
AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alınırken yerine Bartın milletvekili Yılmaz Tunç getirildi

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Armağan Çağlayan'ın YouTube kanalında BAE ile ilgili yaptığı yorum sonrası partisiyle yaşadığı gerilimin ardından görevden alındı. Özkan'ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, Bartın milletvekili Yılmaz Tunç getirildi.

Oda TV'de yer alan habere göre Yılmaz Tunç, 2013 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Ergenekon örgütü ile ilgili açıklamasını duyurarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle demişti:

“Ergenekon’u ‘Hükümeti şiddet yoluyla devirmek isteyen bir terör örgütü’ olarak tanımlayan AİHM kararı da mı gayrimeşru?”

Tunç’un bu paylaşımının altında 6 yıl sonra Yılmaz Tunç’u suçlayan terör örgütü Fetullah Gülen’e bağlılık ve FETÖ örgütü ile ilgili yorumlar geldi.

“YÜKSELMEK O YOLLA OLUYORDU” DİYENE DESTEK

Bununla birlikte AKP’li milletvekili Ramazan Can, bir zamanlar Fethullah Gülen’in yanına gittiğini itiraf etmişti. Can, ABD’ye gittiğini “ticarette, gerek siyasette gerekse bürokraside yükselmek o yolla oluyordu” diyerek Gülen’i ziyaret ettiğini yinelemişti.

AKP’li vekilin bu itiraflarından sonra Kırıkkale milletvekiline çok sayıda tepki gelirken AKP içinden birkaç kişi ise Ramazan Can’a destek vermişti. 

Ramazan Can’a destek veren bazı isimler arasında TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da yer alıyordu.

Yılmaz Tunç Ramazan Can’a destek olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ramazan ‘Can’dır. O’na atılan çamur tutmaz.”

Yılmaz Tunç 2014 yılında ziyarete gittiği bir köyün kahvesinde ise vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Bartın’ın Kurucaşile İlçesine bağlı Tekkeönü Köyü’nde kahvede vatandaşların bayramını kutlamaya giden Tunç’un elini bir vatandaş sıkmayarak tepki göstermişti. 

Adının Demir Gülle olduğu belirlenen vatandaş Yılmaz Tunç’a köy ve belediye ile ilgili çeşitli şikayetlerde bulunarak çıkışmıştı.

KAYITLARIN SİLİNMESİNE DESTEK

Yılmaz Tunç’un adı 17-25 Aralık operasyonları döneminde de duyulmuştu. Meclis Soruşturma Komisyonu 17 ve 25 Aralık operasyonları döneminde internette yayınlanan dinleme kayıtlarının silinmesi yönünde bir karar almıştı.

Yılmaz Tunç, kayıtların silinmesinin doğru bir karar olduğunu belirterek kanıtların hala var olduğunu sadece internette yayınlanmasının uygun olmadığını söylemişti.

Tunç, “Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince dinlemesi yasak olan kişiler vardır. Bunlar; baba, oğlu ve eşler arasındaki konuşmalardır. Eğer bunlar dinlenmişse bunların belli süre içerisinde imha edilmesi gerekir. Dosyaya konmaz” demişti.

Son olarak Tunç’un adı BDP’nin Güneydoğu’da faili meçhul cinayetlerinin araştırılması hakkındaki grup önerisi aleyhinde yaptığı konuşmayla gündeme gelmişti.

Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye’nin AKP döneminde faili meçhul olaylar ülkesi olmaktan çıktığını, çetelerin, mafyanın ve terör örgütlerinin üzerine kararlılıkla gidildiğini ifade etmişti.

Tunç, bugün Erdoğan tarafından AKP Grup Başkanvekilliğine atandı.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız