Ankara Valiliği saat verip uyardı. Kuvvetli sağanak ve rüzgar geliyor. Tedbirinizi alın

14 Haziran 2022 Saat: 14:07
Ankara Valiliği saat verip uyardı. Kuvvetli sağanak ve rüzgar geliyor. Tedbirinizi alın
Ankara Valiliği, öğleden sonra kentte beklenen sağanak nedeniyle ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı. Başkentte bir haftadır aralıklarla etkili olan sağanağın faturası ağır olmuş. 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Ankara’da bir haftadır aralıklarla etkili olan sağanağın faturası ağır oldu. 4 kişi hayatını kaybetti. Akyurt ilçesinde şiddetli yağış sonrası sel suları altında kalan cadde ve sokaklardaki temizlik ve tahliye çalışmaları da devam ediyor.

Akyurt’ta etkili olan yağış nedeniyle Esenboğa Havalimanı girişi yakınlarındaki Ticaret Bakanlığı Eğitim Merkezi ile yanındaki özel firmaya ait depolar da sualtında kaldı. Selin vurduğu diğer bölgelerde de temizleme ve altyapı yenileme çalışmaları sürdürülüyor.

Ankara Valiliği’nden öğleden sonra kentte beklenen sağanak nedeniyle ani sel ve su baskınlarına karşı yine uyarı geldi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğleden sonra görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Ankara genelinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız