Ankara Yüksek Hızlı Tren kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 46 yaralı var

13 Aralık 2018 Saat: 09:50
Ankara Yüksek Hızlı Tren kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 46 yaralı var
Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda yol kontrolüyle görevli kılavuz trene çarptı. Ankara Valiliği kazada biri makinist 7 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 3'ü ağır 46 kişinin de yaralandığı


 Sabah 06.30 sıralarında Ankara YHT Garı'ndan Konya yönüne hareket eden YHT,  Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda, yol kontrolü yapan kılavuz trenle çarpışarak raydan çıktı ve üst geçidin ayağına vurdu.

Kaza sonrası üst geçidin bir kısmı iki vagonun üstüne göçerken bazı vagonlar da devrildi. Olay sonrası yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve  UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; YHT'nin, yol kontrolü yapan ve bir kamyon büyüklüğünde olan kontrol lokomotifi (kılavuz tren) ile çarpıştığı belirtildi. Açıklamada, kılavuz trenin o noktada olmaması gerektiği ifade edildi.

ANKARA VALİLİĞİ DUYURDU: 7 ÖLÜ 46 YARALI

Yüksek Hızlı Tren Kazasına İlişkin AçıklamaAnkara'da sabah saatlerinde Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Trenin, Marşandiz istasyonuna girişi esnasında raylarda bulunan kılavuz tren ile çarpışması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili olarak yürütülen çalışmalarda yapılan son tespitlere göre 1’i makinist 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3’ü ağır olmak üzere 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır.Kaza yerinde arama kurtarma çalışmaları devam etmekte olup gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.

BAKAN İNCELEMELERDE BULUNDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara-Konya  seferini gerçekleştiren Yüksek Hızlı Tren'in kaza yaptığı Yenimahalle ilçesine  bağlı Marşandiz İstasyonu yakınlarında incelemede bulundu

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen  Yüksek Hızlı Tren (YHT) kazasıyla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Ankara-Konya seferini yapan  YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır" ifadesi  kullanıldı. Başsavcılık, olaya ilişkin 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız