DigiZoo’da eğlencenin kapısı bu kez çocuk evlerinden ziyaretçilere açıldı

27 Mart 2024 Saat: 13:28
DigiZoo’da eğlencenin kapısı bu kez çocuk evlerinden ziyaretçilere açıldı
Ocak ayında Akasya’da kapılarını açan Türkiye’nin ilk holografik eğlence parkı Katılım Emeklilik DigiZoo, devlet koruması altındaki çocukları ağırlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Küçükyalı Çocuk Evleri Sitesi’nde koruma altında bulu

Katılım esaslı BES ve sigortacılıkta 10’uncu kuruluş yıl dönümünü kutlayan Katılım Emeklilik’in desteğiyle Akasya’da kapılarını açan Türkiye’nin ilk holografik eğlence parkı Katılım Emeklilik DigiZoo, devlet koruması altında büyüyen çocuklarla buluşuyor. Genç nesillerde sürdürülebilirlik farkındalığını artırmak hedefiyle hayata geçirilen Katılım Emeklilik DigiZoo, sadece günümüzde yaşayan hayvanlar değil, dinozorlar ve tek boynuzlu at gibi mitolojik canlılar da dahil olmak üzere hologram teknolojisi ile 30’dan fazla canlı türüne ev sahipliği yapıyor.

Tüm çocuklara aynı mutluluğu yaşatabilmeyi amaçlıyor

Ocak ayından bu yana binlerce aileyi ve çocuğu ağırlayan Katılım Emeklilik DigiZoo, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları dahilinde tüm yetiştirme yurtları ve sevgi evlerindeki çocuklara da kapılarını açıyor. Bu kapsamdaki çocuklar ücretsiz düzenlenen etkinliklerde onlarca canlı türünü son nesil teknolojiler aracılığıyla deneyimliyor. Önümüzdeki haftalarda da tüm sivil toplum kuruluşları ve çocuk evlerine yönelik birçok ücretsiz etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Katılım Emeklilik DigiZoo, tüm çocuklara aynı mutluluğu yaşatabilmeyi amaçlıyor.

İlk kez gördükleri hayvanları merakla izlediler

Katılım Emeklilik DigiZoo’nun ilk misafirleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösteren Küçükyalı Çocuk Evleri Sitesi’nde koruma altında olan 6-10 yaş arasındaki yaklaşık 40 çocuk oldu. Zaman yolculuğu temasıyla senaryolaştırılmış DigiZoo deneyimi süresince Laboratuvar, Avatar Ormanı, Dinozorlar Alanı, Günümüz Doğa Canlıları ve Denizaltı alanlarını gezen çocuklar, bazılarıyla ilk kez karşılaştıkları 3 boyutlu canlıların isimlerini öğrenerek büyük bir merakla sergi alanını gezdiler.

Laboratuvar bölümünde, taşıdıkları yumurtaları analiz edip içindeki dinozor türlerini tanıyan çocuklar, kum havuzu bölümünde kazı yaparak fosiller topladı. Giriş alanında kurulu “Dino ile selfie” ve “animatik köpeği sev/besle” gibi ekranlarda eğlenceli anlar yaşayan çocuklar için resim ve oyun atölyeleri düzenlendi. Rengarenk boyadıkları balıkların, dijital akvaryum ekranında yüzdüğünü gören çocukların sevinci ve mutluluğu ise görülmeye değerdi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız