Dünya Flamingo Günü Kutlanıyor

25 Nisan 2024 Saat: 11:22
Dünya Flamingo Günü Kutlanıyor
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı (FYZoo), her yaştan ziyaretçiyi büyülemeyi başaran renkli flamingoların korunması ve çeşitliliği üzerine farkındalık yaratmak amacıyla 28 Nisan’da Dünya Flamingo Günü’nü kutluyor. Parkta bulunan farklı t

Koruma altında olan 160’ın üzerinde canlı ve 300’ün üzerinde bitki türü ile zengin bir botanik atmosfer sunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Dünya Flamingo Günü’nü kutluyor.

28 Nisan Pazar günü gerçekleşecek etkinlik kapsamında; parkta bulunan flamingoların renk çeşitliliği ve tür bilgisi üzerine odaklanılarak katılımcılara eğitici ve eğlendirici bir deneyim sunulacak.

Bilgi ve Eğlence Bir Arada

FYZoo, 28 Nisan Pazar günü kutlanacak olan Dünya Flamingo Günü kapsamında çocuklara özel eğlenceli ve eğitici etkinlikler planladı. 3-5 ve 6-12 yaş gruplarına göre hazırlanan kapı süsü yapma atölyesinde çocuklar, farklı renklerdeki karton ve grafon kağıtlarını kullanarak kendilerine özel kapı süsleri yapacak.

Aynı zamanda bir eğitim modülü olan bu atölyede öncelikle çocuklara flamingo türleri hakkında bilgi verici sunumlar yapılacak. Bu sayede çocuklar kuş türleri konusunda bilinçlendirilirken, bir yandan da fiziksel, bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlanacak. İnce motor becerilerini de güçlendirmeyi amaçlayan bu atölye sırasında çocuklar çok eğlenecek.

Doğa ve canlı severlerin kaçırmaması gereken etkinlikler için FYZoo haftanın her günü 10.00-19.00 saatleri arasında açık.

*Etkinlikler, hava koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız