ENGELLİLER HAFTASINDA “ÖNYARGILARI KIRALIM” MÜZİKLİ GÖSTERİSİ

13 Mayıs 2022 Saat: 10:37
ENGELLİLER HAFTASINDA “ÖNYARGILARI KIRALIM” MÜZİKLİ GÖSTERİSİ
Engelliler Haftası kapsamında Rehber Köpekler Derneği Başkanı Av. Nurdeniz Tunçer ve Yönetim Kurulu üyesi Ali İlhan, Türkiye’de bir ilke imza atarak stand-up gösterisi hazırladı.

Aktif ve başarılı bir iş hayatı içinde olan iki görme engellinin başlarından geçen komik olayları anlattıkları müzikli stand-up gösterisinde, seyirciye yaşamlarından kesitlerle, engellilere karşı önyargıları kırabilmenin örneklerini sundular. Hayata başka bir gözle bakmanın da mümkün olduğunu esprili üslupla dile getirdiler.

Türk Amerikan Derneği’nin Ankara Salonu’nda gerçekleşen gösterinin geliri, Rehber Köpekler Derneğine bağışlanarak, görme engellilere kılavuzluk eden Rehber Köpeklerin eğitimine katkı sağlayacak.

Gösteride Avukat Nurdeniz Tunçer, görme engelli, kadın ve rehber köpek sahibi üçgeni içinde, toplumda karşılaştığı önyargılı yaklaşımlara ilişkin görüşlerini şu cümlelerle özetledi; “Görme engellinin çalışması, para kazanması, ayaklarının üzerinde durması, kişisel bakım konusunda özen göstermesi ''gerçekte görmüyor musunuz?'' sorularına sebep oluyor. Aslında toplumdan aldığımızı topluma veriyoruz, engelleri aşabiliriz, yapabiliriz mesajını vermeye çalışıyoruz.”

TBMM de Milletvekili Danışmanlığı görevini icra eden Ali İlhan gösteri sırasında şunları söyledi; “Arayıp engelliler günümü kutluyorlar. Konuya hep mağduriyet önyargısıyla yaklaşım çok yaygın. Toplumda ne yazık ki bu bireylerin başarılarından daha fazla engelli olmaları  dikkat çekiyor. Oysa başarabilmenin engeli yoktur. Engellilerle ilgili ajitasyona yatkınlık sorunun en temel kaynağını teşkil ediyor.” 

Seyirciden olumlu geri bildirim alan ikili, bu gösterilerini farklı şehirlerde de tekrarlayabileceklerini ifade ediyor.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız