Erdoğan görevi bırakıyor! İşte yerine geçecek isim

2 Şubat 2020 Saat: 10:45
Erdoğan görevi bırakıyor! İşte yerine geçecek isim
Siyaset koridorlarında Cumhurbaşkanlığı ile parti genel başkanlığının ayrılması konuşulurken AKP Genel Başkanlığı için Erdoğan'ın bırakacağı iddia ediliyor. İşte Erdoğan'ın yerine geçecek isim...

Siyaset koridorlarında AKP'den istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ali Babacan'ın partisini ne zaman açıklayacağı merak edilirken bir yandan da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair eleştirilerde sürüyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Erdoğan’ın bu sistemde seçilme şansı kalmadı, o nedenle yeniden seçilmek için parlamenter sisteme dönebilir" açıklamasında bulunurken Ankara'da bu iddia ile ilgili Cumhurbaşkanlığı ile parti genel başkanlığının ayrılması konuşuluyor. Gazete Duvar'da yer alan habere göre AKP Genel Başkanlığı içinse bir süredir Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın adı geçiyor. Erdoğan'ın damadı Albayrak'ı genel başkanlığa getirerek kendisini koruması beklenirken parti üzerindeki etkisini sürdürecek bir mekanizma oluşturabileceği konuşuluyor.

"ERDOĞAN İNŞALLAH YAPAR!"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın son haftalardaki Anadolu turu da bunun hazırlığı olarak gösteriliyor. Berat Albayrak’ın toplum tarafından kabulünü sağlamak için bu gezilerin organize edildiği ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti ile Cumhurbaşkanlığını ayırıp AKP Genel Başkanlığına damadını getireceği iddiası birçok kişiye göre "akıl tutulmasının devamı olacak" bir adım ama Albayrak ekibi içinde buna ciddi ciddi inananlar olduğu ifade ediliyor.

Habere göre AKP’deki gelişmeleri yakından izleyenler böyle bir kararın AKP içinde daha büyük bir kırılmaya hatta bölünmeye yol açabileceğini belirterek, "Bundan netice çıkmaz ama inşallah yaparlar" diyorlar. Bu arada bir başka senaryo da seçime 1.5 yıl kala barajın yüzde 7 ya da 5’e çekilmesi. Bunun da muhalefette olası bir geniş ittifakın önünü kesmek için yapılabileceği belirtiliyor.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız