İmha edildiği an! Harekattan son görüntü...

14 Ekim 2019 Saat: 11:44
İmha edildiği an! Harekattan son görüntü...
Altıncı gününe giren Barış Pınarı Harekâtı'nda öldürülen terörist sayısı 550'ye yükseldi. Demirören Haber Ajansı, operasyonun Fırat Nehri'nin batısındaki Menbiç'e kadar genişleyeceğini bildiriyor. Milli Savunma Bakanlığı, mühimmat ikmali yapan teröri

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna 9 Ekim saat 16.00’da başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı' tüm hızıyla sürüyor. Operasyonun ilk beş gününde Tel Abyad ve Rasulayn ilçe merkezleri YPG'li teröristlerden kurtarıldı, 30-35 kilometre derinliğe inilerek M-4 karayolunun kontrolü sağlandı.

11:25 : Azerbaycan seyahati öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu an itibarıyla Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise şu anda biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız" dedi.

Yabancı basının manipülasyon yaptığı iddiası ile ilgili soruya Erdoğan, "Her zaman bunların taktiği budur. Şu anda da yine aynı taktiği uyguluyorlar" şeklinde cevap verdi.

11:05 : Reuters haber ajansı, ABD askerlerinin terk ettiği Ayn El Arap'taki gözlem kulesinin fotoğrafını dünyaya geçti. Söz konusu kule, Şanlıurfa Suruç'un tam karşısında yer alıyor.

İmha edildiği an Harekattan son görüntü...

11:00 : Milli Savunma Bakanlığı: Havan atışlarıyla sivil yerleşim yerlerimizi hedef alan bebek katili PKK/PYD-YPG’li teröristler, yeni katliamlar için mühimmat ikmali yaparken İHA’larımızca tespit edilerek Hava Kuvvetlerimiz tarafından imha edildi.

İmha edildiği an Harekattan son görüntü...

İmha edildiği an Harekattan son görüntü...

0:40 : Demirören Haber Ajansı: Telabyad ve Rusulayn ilçe merkezleri arasındaki köylerin teröristlerden arındırılmasına devam ediliyor.

Suluk beldesi ve 62 köyün YPG'li teröristlerden kurtarıldığı harekat, genişleyecek. Barış Pınarı Harekâtı'nda yeni hedef Telabyad'ın doğusundaki Ayn El Arap ve Menbiç. Suriyeli muhalif savaşçıların Suriye Milli Ordusu, zırhlı araçlarla dün geceden itibaren Menbiç etrafını kuşatmaya başladı.

09:40 : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Yerlerinden edilmiş Suriyelilerin YPG/PKK ve DEAŞ'tan temizlenmiş bölgelere dönmesi bizim için öncelik. Operasyon sonrasında insanların güvenli bir şekilde yaşamasını istiyoruz.

09:40 : Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın: "Musul, Rakka ve Deyrizzor yerle bir edilir ve binlerce sivil öldürülürken seslerini çıkartmayalar, #BarisPinariHarekati’nin başarısı karşısında panik halinde 'operasyonu durdurun' çağrıları yapıyor, Türkiye’yi yaptırımlarla tehdit ediyor. Hedeflerimize ulaşana kadar durmak yok."

07:55 : Tel Abyad çevresindeki çatışmalarda YPG'li teröristler hedef alınıyor.

İmha edildiği an Harekattan son görüntü...

Fotoğraf : Reuters 

07:55 : MSB: Fırat’ın doğusunda planlandığı gibi başarılı şekilde devam eden Barış Pınarı Harekâtı’nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG’li terörist sayısı 550 oldu.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız