İyilik, Sağlık İçin Buluştular! LIFECLUB YAŞAM TARZI TIBBI SEMPOZYUMU’NA İLGİ BÜYÜK OLDU

29 Mayıs 2024 Saat: 10:33
İyilik, Sağlık İçin Buluştular! LIFECLUB YAŞAM TARZI TIBBI SEMPOZYUMU’NA İLGİ BÜYÜK OLDU
Dünyadan ve Türkiye’den sağlık sektörünün önemli isimlerinin konuşmacı olarak yer aldığı LifeClub Yaşam Tarzı Tıbbı Sempozyumu, sağlıklı yaşam tutkunlarını bir araya getirdi.

Yaşam Tarzı Faktörlerinin Sağlık Üzerindeki Etkilerinin alanında uzman konuşmacılar tarafından ele alındığı sempozyum, ifade tasarımcısı Arkın Çelik moderatörlüğünde Acıbadem Üniversitesi’nde gerçekleşti.

LifeClub Sağlıklı Yaşam Hizmetleri Genel Müdürü Elif Elkin ve Yaşam Tarzı Tıbbı Derneği Başkanı Dr. Hande Namal Türkyılmaz’ın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, değişen yaşam tarzlarının önlenebilir kronik hastalıklar üzerindeki etkisinin bilimsel açıklamaları ve sürdürülebilir çözüm yolları anlatıldı. Sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, stres yönetimi gibi konuların yanı sıra obezite, diyabet, kalp hastalıkları gibi kronik rahatsızlıkların önlenmesinde yaşam tarzının önemi de vurgulandı.

Dr. Lawson ve Dr. Frates İlgi ile Dinlendi

European Lifestyle Medicine Council Başkanı (Avrupa Yaşam Tarzı Tıbbı Konseyi) ve Yaşam Tarzı Tıbbı Doktoru Rob Lawson, "Yaşam Tarzı Tıbbının Geçmişi ve Geleceği" başlıklı konuşmasında; sağlık ve yaşam tarzı tıbbının evrimini, gelecekteki potansiyelini ve katılımcılara bu alandaki önemli gelişmeleri anlattı.

American College of Lifestyle Medicine Başkanlığı yapmış olan ve Harvard Üniversitesi’nde Ass. Professor olarak çalışmalarına devam eden ACLM Yönetim Kurulu Üyesi Beth Frates ise, “Yaşam Tarzı Tıbbının 6 Temel İlkesi” konu başlığı ile; sağlık uzmanlarının, hastaların altı temel ilkeye dayalı yaşam tarzı tıbbıyla nasıl güçlendirilebileceğini ve bu güçlü yaklaşımın nasıl sağlık sonuçlarını iyileştirebileceğini paylaştı.

Tüm Salon “Arı Nefesi” Egzersizi Yaptı

Sempozyumda “Stressiz Yaşam İçin Meditasyon” başlıklı sunum gerçekleştiren Yoga Terapi Uzmanı Dr. Neslihan İskit, katılımcılarla stressiz yaşam ve meditasyon hakkında pratik ipuçları paylaştı. Özellikle tüm salonun katılımıyla yapılan “arı nefesi” egzersizi büyük ilgi çekti. 

Bütünsel Sağlık ve Yaşam Tarzı Tıbbı İlişkisi Önem Kazanıyor

Bu yıl ilk kez düzenlenen sempozyuma olan ilgiden memnun olduklarını belirten LifeClub Sağlıklı Yaşam Hizmetleri Genel Müdürü Elif Elkin, “Öncelikle etkinliğimize katılım sağlayan tüm konuklarımıza teşekkür ederim. Bu ilgi bizi gelecek seneler için de oldukça motive etti. Yaşam Tarzı Tıbbı Derneği ile birlikte organize ettiğimiz bu sempozyumda çok değerli konuşmacıları katılımcılarla buluşturduk. 

Bütünsel sağlık ve yaşam tarzı tıbbı arasındaki ilişki giderek daha fazla önem kazanıyor. Bütünsel sağlık, vücudu, zihni ve ruhu bir bütün olarak ele alırken, yaşam tarzı tıbbı ise hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde yaşam tarzı faktörlerinin önemini vurgular.

Bütünsel sağlık ve yaşam tarzı tıbbı yaklaşımları, hastalıkların sadece semptomlarını tedavi etmek yerine, temel nedenlerini ele alarak kişiyi bütünsel olarak değerlendirir ve iyileşme sürecine katkı sağlar. Bu yaklaşımların bir arada kullanılması, insanların sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürmelerine yardımcı olabilir. Bu nedenle hem bireylerin hem de sağlık profesyonellerinin bu yaklaşımlara daha fazla önem vermeleri ve uygulamalarında bunları dikkate almaları çok önemli. Bu açıdan farkındalığı artırmak amacıyla bu sempozyumu düzenledik.”

Sağlığın Her Alanından Konuşmacı Yer Aldı

Sempozyumda konuşmacı olacak diğer uzman isimler; Yaşam Tarzı Tıbbı Derneği Başkanı Dr. Hande Namal Türkyılmaz, LifeClub Sağlıklı Yaşam Hizmetleri Genel Müdürü Elif Elkin, Yoga Terapi Uzman Dr. Neslihan İskit, Yaşam Tarzı Tıbbı Derneği Başkan Yardımcısı Meltem Karatoprak, Dyt. Ebru Beşiroğlu Öztürk, Göğüs Hastalıkları ve Uyku Uzmanı Prof. Dr. Ceyda Erel Kırışoğlu, Spor Hekimi Uzm. Dr. Uğur Diliçıkık oldu.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız