Kim bu İstanbul’daki silahlı yabancılar.

14 Haziran 2022 Saat: 13:58
Kim bu İstanbul’daki silahlı yabancılar.
Türkiye’nin kaçak sığınmacı sorunu her geçen gün katlanarak artıyor. Kendi ülkelerinde mağdur olduklarını iddia ederek Türkiye’ye kaçak yollarla giren yabancı uyruklular, Türkiye’de büyük bir asayiş sorununa neden olmaya başladı.

Her gün gazete manşetlerine yansıyan olaylarda taciz, gasp ve uyuşturucu gibi haberlerin ana öznesi olan yabancı uyruklular, sosyal medya hesaplarından ise silah ve bıçak ile paylaştıkları fotoğraf ve videolar ile gündemden düşmüyor.

3 FARKLI TABANCA VE BIÇAK
Kaçak sığınmacı sorununa dikkat çekmek için kurulan “Başıboş Kaçak Sorunu” adlı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, silahlı ve bıçaklı kaçaklar görülürken paylaşımda, “Türkiye İstanbul sokaklarında elinde tabancayla dolaşan yabancı uyruklu şahıs ben tüm profilini inceledim 3 farklı tabanca ve bıçaklar tespit ettim. Kendisi bir tekstil atölyesinde çalışıyor videoya tüm ispatları her şeyi koydum” ifadelerine yer verildi.

15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDULAR
Son olarak Bir Afgan, Ataşehir’de 15 yaşında bir çocuğu gasp etmek isterken ölümüne sebep oldu. 15 yaşındaki Selahattin Çelik’in hayatını kaybetmesine ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı.

Afgan uyruklu şüpheli Ş.A., “Ben Afganistan’ın Badres şehrinde oturuyorum. 16 yaşındayım. Yanımda ülkeme ait kimlik yoktur. Kimlik belgelerim Afganistan’da kaldı. Ben Türkiye’ye, Pakistan, İran üzerinden Van’dan kaçak yollarla 7-8 ay önce giriş yaptım. Ben ismini bilmediğim Türk şahsa para verdim" ifadesini kullandı.

AFRİKALI’YI GASP EDEN AFGAN’I TÜRKLER DÖVDÜ
İstanbul'da Sierra Leona Cumhuriyeti uyruklu bir kişinin cep telefonunu gasp etmeye çalışan Afganistan uyruklu N.R.'ye çevredekiler müdahale ederek gasp girişimini engelledi.

ESENYURT AYAĞA KALKTI

İstanbul Esenyurt'ta bir camide 2 erkek çocuğu taciz eden Suriyeli esnaf, halkı sokaklara döktü. Caminin etrafını saran kalabalığı, ilçeye yığılan polis ekipleri engel olurken esnaf olduğu öğrenilen Suriyeli, vatandaşın kaçırılıp karakola götürülmüştü. Daha sonra ise 25 yaşındaki Suriyeli esnaf M.A.B. tutuklandı.

ÇOCUK PARKINDA SİLAHLI POZ
İstanbul’da bir Afgan karakol önünde poz vererek güç gösterisi yaparken geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yaşadığı görülen yabancı uyruklu şahsın, tam otomatik silahla yaptığı paylaşımı ortaya çıktı. Çocukların oynadığı bir parkta, gerçek olup olmadığı bilinmeyen UZİ silahıyla nişan alan yabancı uyruklu şahıs o anları TikTok'ta paylaştı.

UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞINDA DA VARLAR
Samandağ ve İskenderun’da kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda kenevir bitkisi ve kaçak sigara ele geçirilirken Türkiye’ye yasa dışı yollardan giren 15 Suriyeli organizatörleri ile birlikte yakalandı.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız