Kuzey Kore’de alarm verildi. Kim Yong-Un emri verdi

12 Mayıs 2022 Saat: 11:51
Kuzey Kore’de alarm verildi. Kim Yong-Un emri verdi
Dünyada korona virüs vakalarında gerileme yaşanıp hayat normale dönerken Kuzey Kore’de ilk korona virüs vakasına rastlandığı bildirildi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un vatandaşlara evde kalma emri verdi.

Kuzey Kore devlet medyasında (KCNA) yer alan habere göre, yetkililer ilk kez Pyongyang'da Omicron'un bulaşıcılığı yüksek alt varyantının tespit edildiğini ve ulusal kapanma kararı alındığını açıkladı.

Raporda, Pyongyang'daki virüs tespit edilen insanların 8 Mayıs'ta bir araya geldiği belirtilirken, vaka sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

EVDE KALMA EMRİ
Rapor Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un tarafından yayınlandı, ülkede ortaya çıkan virüs ile mücadele için İşçi Partisi'ndeki toplantıya başkanlık etti. Kim, İşçi Partisi toplantısına karantina sisteminin amacını, virüsün yayılımını hızlı bir şekilde kontrol altına almak için yapılması gerekenleri anlattı.

Kim, ülkenin tüm şehir ve ilçelerine virüsün yayılımını engellemek için emir verirken, acil durum rezerv tıbbi malzemeleri seferber edildi. Diğer yandan Kuzey Kore, COVAX'tan aşı sevkiyatını reddetmişti.

"ULUSAL SORUN"
Kuzey Kore, hiçbir zaman tek bir koronavirüs vakası onaylamamış olsa da Güney Koreli ve ABD'li yetkililer ülkede virüsün tespit edildiğine ilişkin raporlar yayınlamıştı.

Güney Kore merkezli bir web sitesi ise, Pyongyang sakinlerine "ulusal sorun" nedeniyle evlerine geri dönmeleri ve dışarı çıkmamaları söylendi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız