Memur ve emeklinin gözü ek zamda

2 Ocak 2023 Saat: 12:02
Memur ve emeklinin gözü ek zamda
Milyonlarca memur ve emekliye yapılacak enflasyon zammı yarın netleşiyor. Son 5 ayda gerçekleşen enflasyon yüzde 14.05’e ulaşmıştı.

Yarın açıklanacak aralık ayı enflasyonunun yüzde 3 civarı olacağı öngörülüyordu. Bu tahminlere göre ocakta yapılacak enflasyon zammı yüzde 17-18 arasında öngörüldü. Ancak hükümet kanadından yapılan açıklamalarla ilave zam (refah payı) beklentileri de artmış durumda. Ocak itibarıyla temmuz ayına kadar geçerli olacak memur ve emekli zammında işte bu ek artış belirleyici olacak.

NORMALDE YÜZDE 18-19

Enflasyon verilerinin yarın saat 10.00’da açıklanmasının ardından ek zamla ilgili yapılacak açıklamalar yakından izlenecek. Ek zam EYT’den emekli olacak milyonları da yakından ilgilendiriyor. Çünkü ocak itibarıyla bağlanacak tüm emekli maaşları yeni zam oranına göre güncellenrek bağlanacak. Evde bakım ücreti alanlar, engelli aylığı alanlar, 65 yaş aylığı alanlar, dul ve yetimler de yeni yıl zammından faydalanacak. Ek zammı hesaba katmazsak tahminlere göre memur ve memur emeklisine yapılacak zam yaklaşık yüzde 18-19 civarında oluşacak gibi görünüyor.

SENDİKANIN DA TALEBİ VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen’e bağlı 11 sendikanın temsilcileriyle bir araya gelmişti. Bakanlıktaki görüşmede, sendika temsilcileri memur maaşlarına ek zam talep etmişti.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız