Novakid, Öğrenci Etkileşimini Arttırmayı hedefleyen 40 dakikalık İngilizce öğrenme modülünü tanıttı

3 Ocak 2023 Saat: 13:14
Novakid, Öğrenci Etkileşimini Arttırmayı hedefleyen 40 dakikalık İngilizce öğrenme modülünü tanıttı
San Francisco, 3 Ocak 2023 - 4-12 yaş arası çocuklar için Avrupa'nın önde gelen online İngilizce okulu Novakid, bire bir İngilizce derslerini genç öğrenciler için 40 dakikalık 3 aşamalı bir eğitim yolculuğuna dönüştürüyor.

Ürün güncellemesinin, Novakid'in öğrenme döngüsünü genişletme ve öğrenci merkezli öğrenme modellerini destekleme yönündeki 2023 temel hedefiyle uyumlu olduğu görülüyor.. 

Öğrenme oturumu 40 dakika sürecek ve üç aşamadan oluşacak: ders öncesi eğlenceli-içeriği tanıtmaya dayalı etkinlikler, öğretmenle canlı ders ve ders sonrasında oyunlaştırılmış bireysel alıştırmalar. 

"Bu rehberli model tamamen bağımsız bir deneyim değildir. Öğretmen hala bir giriş yapar, kavramları açıklar ve öğrencilere bir öğrenme yolu sağlar. Bu yeni öğrenme modülünde öğretmenler sürece rehberlik etmeye devam ediyor, ancak genç öğrenciler deneyimlerini şekillendirme özgürlüğü ve esnekliği ile öğrenmeleri üzerinde daha fazla özerkliğe sahip oluyorlar." diyor Novakid Ürün Geliştirme Başkan Yardımcısı Nitin Ramrakhyani.

Yeni ürün geliştirmeleri, motivasyonlarını desteklemek için öğrencinin eğitim içeriğle etkileşimini artırmayı amaçlıyor. 

Mart 2022'de Novakid, öğrencilerin materyalle etkileşiminin öğrenme performanslarıyla nasıl ilişkili olduğunu keşfetmek için bir çalışma yaptı. Sonuçlar; oyunlar, hikayeler ve oyuna dayalı arayüzler gibi öğrencilerin kendi kendilerine uygulama yaptığı farklı içerik unsurlarının, öğrencilerin öğrenme performansında %39'luk bir iyileşmeye yol açtığını gösterdi. 

"2023 yılında, öğrencilerin platformumuzda bağımsız olarak geçirdikleri süreyi %70'e çıkarmaya ve öğretmen destekli ders süresini %30'a indirmeye odaklandık. Teknolojilerle desteklenen, öğrencilerin işbirliğine dayalı ve esnek yollarla kendi başlarına daha fazla öğrenmelerini sağlayan daha kişiselleştirilmiş ve etkileşimli öğrenme deneyimleri yaratmayı planlıyoruz." diye açıklıyor Ramrakhyani.

Öte yandan Novakid, bu yeni modelin öğrencilerin eğitime devam etme oranına fayda sağlayacağını ve nihayetinde şirketin sağlık ölçütleri üzerinde olumlu bir etki yaratacağını umuyor.

"Hedefimiz, öğrencilerin platformdaki bireysel öğrenme faaliyetlerine katılımını 2 kat artırmak. Mobil uygulama aracılığıyla 1-1 dersler, sosyal etkinlikler ve günlük bireysel pratikten oluşan bir öğrenme döngüsü sunarak öğrenci katılımını ve kalıcılığını adım adım değiştireceğiz." dedi Novakid’in CEO’su Max Azarov.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız