Sahte doktor Ayşe Özkiraz olayında yeni gelişme! Tek tek itiraf etti: Utanç duyuyorum

28 Mart 2023 Saat: 17:11
Sahte doktor Ayşe Özkiraz olayında yeni gelişme! Tek tek itiraf etti: Utanç duyuyorum
Tekirdağ'daki sahte doktor skandalında yeni gelişme! Kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan ve sahte diploma ile hastanede görev yaptığı anlaşıldıktan sonra tutuklanan Ayşe Özkiraz, hakim karşısına çıktı. 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava

Tekirdağ’da bulunan Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde sahte doktor skandalı yaşanmıştı. Ortaya çıkan skandal sonrası onlarca insanın hayatının nasıl tehlikeye atıldığı gözler önüne serilirken, haberle ilgili detaylar okuyanlar adeta şoke oldu. Doktorlara 25 yaşında olduğunu, Çapa Tıp Fakültesi’nden birincilikle mezun olduğunu ve TUS’tan 81 aldığını söyleyen Ayşe Özkiraz'ın gerçek yaşının da 20 olduğu saptandı. Olay sonrası Özkiraz, tutuklansa da yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 20 yaşındaki Ayşe Özkiraz’ın yargılanmasına devam ediliyor. İşte haberin detayları

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan ve diğer doktorların şüphelenip, şikayette bulunmasıyla gözaltına alındıktan sonra sahte diploma ile hastanede görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz, 25 Ekim'de tutuklandı.

Çerkezköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu sanık Ayşe Özkiraz SEGBİS ile katıldı. Özkiraz’ın avukatı ise duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada hakim beklenen raporların dosyaya ulaştığını belirtti. Hazırlanan uzman raporunda hastane personel kimlik kartının sahte olduğunun ve ilk bakışta sahte olacağının anlaşılamayacağı belirtildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMIŞTI

Sahte doktor skandalın hemen ardından İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verişmişti: "Hasta muayene etmemiş, reçete yazmamış, hekimin görevi olan hiçbir tıbbi girişimde bulunmamıştır. Kendisine, kurumun bir çalışanı olduğu varsayılarak muamele edilmemiştir. Fakat sahte doktor Ayşem Özkiraz, hastanenin idealist ve genç bir uzman doktorunu, kendisiyle meslektaş olduğuna; ona gösterdiği, sahte oldukları ise daha sonra anlaşılan belgelerle inandırmış; fakülte birinciliği, Tıpta Uzmanlık Sınavı puanı gibi sözde başarılarıyla etkilemeyi başarabilmiştir. Uzmanlık için Çocuk Cerrahisi dalını tercih etmeyi düşündüğünü söyleyen Ayşem Özkiraz, Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne bu şekilde gidip gelmeye başlamış, görüştüğü hekim tarafından kendisine, mesleki bir iyi niyetle yardımcı olunması amacıyla, hastanede hekimliğin nasıl yapıldığını gözlemleme imkanı verilmiştir" denildi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız