TURİZM

"Sadece Antalya değil tüm kıyılarda sıkıntı var"

Turizmde kötü geçen bir sezonla sıkıntıların kısa vadede çözülmesinin çok zor olduğunu vurgulayan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, "Antalya bu ay itibarıyla yabancı turist sayısında 130 bin ekside.

4 Temmuz 2015 Saat: 10:54
"Sadece Antalya değil tüm kıyılarda sıkıntı var"
"Sadece Antalya değil tüm kıyılarda sıkıntı var"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜFOFED) Başkanı Osman Ayık, bu ay ve sonrasında turizmde iç pazarda yaşanacak artışın, yabancı turist sayısındaki kayıpları kapatmasının imkânsız olduğunu söyledi. Sabah gazetesinden Burcu Çalık'a konuşan Ayık, bugün Antalya'da turizmin gelecek vizyonuna ilişkin önemli konu başlıklarını gündeme getirecekleri bir toplantı düzenyeceklerini belirtti. Ayık, turizmciler olarak yeni hükümetten beklentilerini açıklayacaklarını ifade etti. 

Turizmde kötü geçen bir sezonla sıkıntıların kısa vadede çözülmesinin çok zor olduğunu vurgulayan Ayık, "Antalya bu ay itibarıyla yabancı turist sayısında 130 bin ekside. Bu ay da böyle devam ederse iç pazarda yaşanacak artış turizmcileri kurtaramaz. Sadece Antalya değil kıyıların tümünde sıkıntı var" diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yabancı ziyaretçi giriş-çıkış verilerine göre, Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı Ocak-Mayıs 2015 döneminde bir önceki yıla göre 272 bin 99 kişi azaldı. Antalya'ya bu dönemde 2 milyon 504 bin 90 kişi geldi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑