GÜNCEL

1 Haziran'da normalleşme nasıl olacak?

29 Mayıs 2021 Saat: 20:09
Sokağa çıkma kısıtlamasına saat ayarı
1 Haziran'da normalleşme nasıl olacak?

1 Haziran'da normalleşme nasıl olacak?

Sokağa çıkma kısıtlamasına saat ayarı

Kafe ve restoranlarda 1 Haziran telaşı başladı. Pandeminin en sert vurduğu alan olarak bilinen kafe, restoran, lokanta ve kıraathanelerin sahipleri gözlerini 31 Mayıs Pazartesi Günü gerçekleşecek Kabine Toplantısı'na çevirmiş durumda. Açılma beklentisi içinde olan işletmeler eleman arayışlarına başlarken, temizlik ve ürün alımlarına da hız verdi. Peki, 1 Haziran'da normalleşme nasıl olacak? İşte son dakika haberinin tüm detayları...

Koronavirüs pandemisi ile geçtiğimiz yıl mart ayında tanışan Türkiye 14 ayı mücadele ile geride bıraktı. Alınan önlemlerle salgının kontrolden çıkmasına izin verilmedi. Ancak tüm dünyada olduğu gibi alınan önlemler ekonomiyi olumsuz etkiledi. Devlet hibe, borç erteleme, kolay ve düşük faizli kredi, kısa çalışma ödeneği gibi desteklerle sektörlerin yanında oldu. Alınan önlemler kuşkusuz ki en sert kafe, restoran, lokanta, kıraathane, düğün salonu gibi işletmeleri vurdu. Uzun süredir paket servis ile, gel-al uygulaması ile hizmetlerini sürdüren kafe, restoran ve lokantalarda 1 Haziran'da normalleşme için umutlu bir bekleyiş var. Bu beklenti ışığında hazırlıklar da hız kazandı. Eleman alım ilanları, malzeme tedariki, pandemi önlemleri, temizlik ve hijyen çalışmaları hız kazandı. Peki, 1 Haziran'da normalleşme nasıl olacak? İşte son dakika haberinin detayları.

Kafe,restoran, lokanta, kıraathane, düğün salonu vb. işletmelerde 1 Haziran'da normalleşme beklentisi var. Bu beklenti ışığında işletmeler oturma düzenleri, hijyen koşulları, malzeme tedariki ve eleman alımlarına başladı.

Oldukça heyecanlı olduklarını dile getiren işletme sahibi Sinem Göksun Temel, hijyen koşullarına dikkat ederek işyerlerinde son hazırlıkları tamamladıklarını aktardı. Müşterileri çok özlediklerini ifade eden Temel, pandemi döneminin kendileri ve müşteriler tarafından zor geçtiğine de işaret etti. Temel, 1 Haziran'daki normalleşmede yüzde 50 kapasiteyle açılmanın mesafe konusunda yeterli olduğuna değindi.

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDA

1 Haziran'da normalleşme beklentisi tüm vatandaşları sarmış durumda. Uzun süren kapanma tedbirleri ve kısıtlamaların ardından vaka sayıları 60 bin seviyesinden 5 bin seviyelerine yaklaştı. Başkan Erdoğan, hedefi 5 bin vaka ve altı olarak belirlemişti. Hedef adım adım yaklaşılırken gözler 31 Mayıs Pazartesi Günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak kritik toplantıya çevrildi. Toplantıda Başkan Erdoğan normalleşmeyi madde madde açıklayacak.

1 HAZİRAN'DA NORMALLEŞME NASIL OLACAK?

1 Haziran'da normalleşme adımları atılacak. Altuğ'un aktardığına göre; Kafe ve restoranların yaz itibarıyla bahçeler de faaliyet gösterebilecekleri belirtiliyor. Kısıtlı sayıda müşteri alınmasıyla restoran-kafelerin kapılarını açması bekleniyor. Açık havada kısıtlı sayıda düğünlerin yapılacağı da belirtiliyor. Halı sahalar-spor salonları bunlar da aşılama hızına paralel şekilde açılması bekleniyor.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI KALKACAK MI?

Sağlık bakanlığı Bilim Kurulu, hafta içi ve hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin yol haritası önerisini Bakan Koca'ya sundu. Koca, öneriyi Kabine'de anlatacak. Bilim Kurulu'na göre, hafta içi uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması saat 24.00'e kadar uzatılmalı. Kabine üyeleri bu öneriyi ele alacak. Hafta sonu kısıtlamasının da kaldırılması üzerinde duruluyor.

MASKESİZ HAYAT PLANI

1 Haziran sonrası da aşılamanın etkisi ile vaka sayılarında azalma aynı hızda sürerse maskesiz hayat planı da gündeme gelecek. Özellikle sahil ve parklarda 2 metre mesafe varsa maske takılması zorunlu olmayacak.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑