GÜNCEL

1 Mayıs yürüyüşünde HDP'lilere yumruklu saldırı

Aksaray'da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması yapan HDP'lilerle vatandaşlar birbirine girdi. HDP'lilerin yüzerine yürüyen bir grup, tekme ve yumruklarla HDP'li bir genci yaraladı

1 Mayıs 2015 Saat: 22:05
1 Mayıs yürüyüşünde HDP'lilere yumruklu saldırı
1 Mayıs yürüyüşünde HDP'lilere yumruklu saldırı

Hükümet Meydanı’ndaki kutlamalarda İl Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik önlemi altında başlayan kutlamalar sırasında çevreden toplanan bir grupvatandaş, HDP’lilere tepki gösterdi. Bu sırada tepkiler arbedeye dönüşürken, yumruklar ve tekmeler havada uçuştu, yaralananlar oldu.

Yaralılardan birinin yüzü kanlar içinde kaldı. Yaralı HDP’li olay yerine gelen ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, HDP’liler Kalealtı Caddesi’ndeki parti binasına götürüldü. Kalealtı Caddesi ve bağlı sokaklar polis ekiplerince adeta etten duvar örülerek kapatılırken, kentte geniş güvenlik önlemleri alındı.

Öte yandan, Hükümet Meydanı’ndaki arbede sırasında görüntü almak isteyen basın mensupları da İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Parıltı tarafından hakaret edilerek darp edildi. Meydanda beş gazeteci ile cemiyet başkanına saldıran emniyet müdür yardımcısı, son olarak bir muhabirin kamerasını tuttu, ardından kulağına eğilerek küfretti ve son olarak da elindeki telsizle yumruk yapıp basın mensubuna vurdu. Kameraların önünde basın mensuplarına yumruk atan Emniyet Müdür Yardımcısı Parıltı daha sonra arkasını dönerek meydandan ayrıldı.

Olayın duyulmasının ardından Hükümet Meydanı’na gelen İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, basın mensuplarının yanına gelerek, emniyet müdür yardımcısı adına özür dilediğini söyledi.

6 İLDE HDP'LİLERE SALDIRI

Bugün yurt genelindeki 1 Mayıs kutlamalarında Afyonkarahisar, Tokat, Trabzon, Aksaray, Uşak veDenizli'de HDP'lilere çeşitli saldırılar yapıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑