SAĞLIK

1 milyon aile için mavi ışık

Türkiye’de 1 milyon aileyi yakından ilgilendiren otizm sorununa dikkat çekmek için pek çok bina bugün mavi ışıkla aydınlatılacak. Çocukları için gecesini gündüzüne katan aileler ise, “Türkiye mavi ışık yakarsa bizlerin yüzü gül

2 Nisan 2017 Saat: 07:28
1 milyon aile için mavi ışık
1 milyon aile için mavi ışık

Otizm, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel bozukluk. Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı sanılıyor. Günümüzde her 68 çocuktan biri otizmli olarak dünyaya gelirken, dünya genelinde her 20 dakikada 1 çocuk otizm tanısı alıyor. Türkiye’de 0-18 yaş grubu arasında yaklaşık 352 bin otizmli çocuk ve gençten ancak 29 bin 905 okula gidip eğitim alabiliyor. Nüfusa projeksiyon yapıldığında Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 142 bin 586 otizmli birey olduğu ve bu durumdan etkilenen 4 milyon 568 bin aile ferdi bulunduğu tahmin ediliyor. 

Tüm dünya katılıyor

Tohum Otizm Vakfı, otizm sorununa dikkat çekerek, toplumsal farkındalığın oluşması için 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne özel bir etkinliğe öncülük ediyor. ABD’de Autism Speaks tarafından başlatılan ve tüm dünyada ilgi gören Mavi Işık Yak Kampanyası bu yıl, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Galata Kulesi, Çanakkale Şehitler Anıtı, İzmir Saat Kulesi, Şanlıurfa Balıklıgöl, Konya Kelebekler Vadisi ve Amasya Kalesi başta olmak üzere pek çok binada uygulanacak. Etkinliğe birçok özel kurum ve kuruluş da destek vereceğini açıklarken, otizmli çocukları için gecesini, gündüzüne katan aileler ise yaşadıklarını Milliyet’e anlattı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑