SAĞLIK

"10 gün bile yaşamaz" dediler, şimdi neşe saçıyor

Antalya'da prematüre doğan, kalbinde iki delik olan, böbrek yetmezliğinin yanı sıra hipotiroid rahatsızlığı da bulunan 4 yaşındaki Ahmet Döner, böbrek nakli ve uygulanan tedavilerle yaşama tutundu.

24 Kasım 2016 Saat: 17:37
"10 gün bile yaşamaz" dediler, şimdi neşe saçıyor
"10 gün bile yaşamaz" dediler, şimdi neşe saçıyor

Antalya'da, prematüre doğan ve birkaç ay  önce düşerek yaşamını yitiren 16 yaşındaki Diğdem Acar'ın bağışlanan böbreği  nakledilen 4 yaşındaki Ahmet Döner, bugün etrafına neşe saçıyor.

Prematüre doğan, kalbinde iki delik olan, böbrek yetmezliği ve  hipotiroid rahatsızlığı bulunan minik Ahmet, organ nakli ve uygulanan tedavilerle  hayata sımsıkı tutundu.

    Ahmet Döner, düşme sonucu beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Diğdem  Acar'ın bağışlanan böbreği ile hayata bağlandı. Daha önce birkaç adım attıktan  sonra yorulan Ahmet, naklin ardından şimdi yaşıtları gibi koşup oynuyor, etrafına  neşe saçıyor.

    Kepez ilçesinde yaşayan Bayram ve Selda Döner çifti, oğullarının  Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen organ nakliyle sağlığına  kavuşmasının mutluluğunu yaşarken, kendileriyle aynı sorunu yaşayan ailelerle  irtibata geçerek umut aşılamaya çalışıyor.

      Oğlunun hastalığı ve nakil süreci hakkında AA muhabirine bilgi veren  Bayram Döner, Ahmet'in anne karnındayken idrarını yapamadığının tespit edildiğini  ve böbrek yetmezliği rahatsızlığıyla doğacağını bildiklerini söyledi.

    Döner, "Doktorlar 'Çocuğunuz doğduktan sonra 10 gün bile yaşamaz'  dediler ama biz her şeyi göze alarak Ahmet'i dünyaya getirdik. 65 gün yoğun bakım  ünitesinde kaldı ve bu sürede diyalize bağlı olarak yaşatıldı. Ahmet'i tedaviye  olumlu yanıt verdiği için normal servise aldılar. Hastanede 4 aya yakın kaldı."  dedi.

    İlaç tedavisinin yaklaşık 3 yıl sürmesinin ardından kadavradan nakil  için sıraya girdiklerini ifade eden Döner, bu sırada Akdeniz Üniversitesinde  çalışan bir ailenin kızı olan Diğdem Acar'ın düşme sonucu hayatını kaybettiğini  belirtti.

    Aile ile nakil bölümündeki doktorların görüştüğünü ve organ bağışı  konusunda ikna ettiklerini anlatan Döner, "27 Mayıs'ta böbrek nakli  gerçekleştirildi ve Ahmet 4 gün yoğun bakımda kaldı. 15 gün sonra taburcu oldu ve  şimdi rutin kontrollerimiz devam ediyor. Doktorlar böbreğin uyum sağladığını  söylediler ve hatta 'Babadan nakil yapsaydık ancak bu kadar olurdu.' dediler.  Ahmet'in sağlık durumu çok iyi. Şu an için bir sıkıntımız yok." diye konuştu.

    - "Bağış yapan aileye minnettarız"

    Anne Selda Döner de hamilelik döneminin çok zor geçtiğini vurguladı.  Oğlunun 7 aylık dünyaya geldiğini söyleyen Döner, şöyle devam etti:

    "Nakilden önce Ahmet çok mutsuz ve halsizdi. Diğer çocuklar gibi koşup  oynamak istiyordu ama fazla hareket edemiyordu, hemen yoruluyordu. Şimdi istediği  gibi koşup oynuyor ve çok mutlu. Özellikle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi nakil  bölümündeki doktorlar ve personele çok teşekkür ediyoruz. Önce Allah'ın sonra da  onların sayesinde oğlum sağlığına kavuştu. Çocukları hasta olan hiçbir ailenin  umudunu yitirmemesi gerekiyor."

    Döner, oğlunun diğer rahatsızlıklarının da tedavi edildiğini kaydetti.

    Organ bağışını yapan aile ile sürekli görüştüklerini dile getiren  Döner, "Diğdem kızımıza Allah rahmet eylesin. Diğdem'in bir parçası şu an  oğlumuzda yaşıyor. Diğdem'in annesi Eylem abla ile görüşüyoruz, evlerine gittik.  Ahmet'i götürüyoruz. Didem'in ablası ve ağabeyi Ahmet'i kardeşleri gibi  görüyorlar. O aileye minnettarız, onların sayesinde oğlumuz şimdi iyi." diye  konuştu.

    - "Organlarımızı bağışladık"

    Eşiyle birlikte organlarını bağışladıklarını belirten Döner, kendileri  gibi çocukları hasta olan aileler ile görüşüp moral verdiklerini ve karamsar  olmamaları gerektiğini anlattıklarını söyledi.

    Antalya'nın Gülveren Mahallesi'nde 6 ay kadar önce oturdukları  apartmanın ikinci katındaki dairelerinin balkonundan düşen Diğdem Acar'ın,  kaldırıldığı hastanede beyim ölümü gerçekleşmişti. Acar'ın ailesi tarafından  bağışlanan organları 5 hastaya nakledilmişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑