GÜNCEL

13 kişi gözaltına alındı

Karamürsel’de ele geçirilen amonyum nitratla ilgili 13 kişi gözaltına alındı

30 Ağustos 2012 Saat: 17:46
13 kişi gözaltına alındı
13 kişi gözaltına alındı

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Karamürsel'de bulunan ve patlayıcı yapımında kullanılabilen amonyum nitratın terör örgütüyle bağlantılı bir grup tarafından getirildiğini düşündüklerini söyledi. Topaca, ele geçirilen amonyum nitratın miktarının 90 kilo civarında olduğunu kaydetti.

Valisi Ercan Topaca, olayla ilgili 13 kişiningözaltı na alındığını belirtti. Topaca, şunları söyledi: ''Aranan birkaç kişi daha var. Onlar da yakalandıktan sonra sonuçlanacak. İlk bulgulara göre, patlayıcının güvenlik kuvvetlerimiz tarafından daha önceden takip edilen gruplarla bağlantılı olabileceğini tahmin ediyoruz." 

Emniyetin konuyu tüm yönleriyle takip ederek, araştırdığını ifade eden Topaca, "Bu tür suçlarda mahkemeden alınan, mahkeme öncesi süreç 4 gün. O süre içinde arkadaşlar tüm yönleriyle konuşu araştırıyor." diye konuştu.

Topaca, patlayacı maddenin hedefine ilişkin olarak da "Patlayıcı maddeyi nerede, ne zaman, nasıl kullanacağı konusunda tabii şu anda elimizde herhangi bir şey yok ama eylemde kullanılabilecek bir patlayıcı maddeydi. Adli süreç belirli noktaya geldikten sonra bilgi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑