YEME & İÇME

1365 liralık yemeğe hücum!

Dünyaca ünlü şef Heston Blumenthal'in altı aylığına Melbourne taşınan Fat Duck restoranındaki 525 dolarlık (1365 lira) yemeğe talep o kadar çok oldu ki rezervasyonlar çekilişle yapıldı...

6 Mart 2015 Saat: 09:55
1365 liralık yemeğe hücum!
1365 liralık yemeğe hücum!

Moleküler mutfağının öncü uygulayıcılarından, İngiltere’nin Bray kasabasındaki Fat Duck’ın sahibi üç Michelen yıldızlı şef Heston Blumenthal gastronomi dünyasının en ilginç isimlerinden biridir. Yemekleri kadar zengin şarap kavıyla da ünlü Fat Duck’ın baş someliyesi de Türkiyeli İsa Bal’dır.

Bir çok üç Michelin yıldızlı restoran gibi, bir zamanlar rezervasyon için en az altı aylık bekleme listesi olurdu Fat Duck’ın. 2005 yılında ‘Dünyanın En İyi Restoranları’ listesine birinci sıradan giren Blumenthal bugün yani dokuz yıl sonra 47’inci sırada. Taleplerde azalma var mı bilmiyorum.

Ancak Blumenthal, İsa Bal ve ailesi de dahil olmak üzere tüm ekibini alarak altı aylığına Avustralya’ya taşındı. Ve Melbourne kentinde aynı zamanda büyük bir kumarhane olduğu söylenen Crown Tower Resort’un içinde ‘pop up’ restoran açtı. 3 Martta ilk yemeğini sunan yapan Fat Duck’ın 15 çeşitli mönüsünün fiyatı 525 dolar (1365 lira). Tabii bu fiyata içki dahil değil.

Geçtiğimiz yıl kasım ayı içinde 89.000 kişi internet üzerinden rezervasyon yaptırmak üzere başvurmuş; ama altı aylık sürede 50 kişilik pop up Fat Duck’ta ancak toplam 14 bin kişi yemek yiyebileceği için yer ayırma çekilişle yapılmıştı.

Avustralya’da sosyal medyada alay konusu olsalar da biz yine de tombaladan 525 dolar vererek ‘dört saatlik yemek şovu’na dahil olma şansı kazananlara afiyet olsun, diyelim...

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑