KÜLTÜR/SANAT

15. Yılında 15 Gün Boyunca İzleyicisi ile Buluştu.

22 Kasım tarihinde İstanbul’da başlayan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, Pera Müzesi ve Hope Alkazar’daki gösterimlerin ardından 1-6 Aralık tarihlerinde çevrimiçi olarak tüm Türkiye’den izleyicisi ile buluşarak 15. yılında da belgesellerle kürese

8 Aralık 2022 Saat: 11:46
15. Yılında 15 Gün Boyunca İzleyicisi ile Buluştu.
15. Yılında 15 Gün Boyunca İzleyicisi ile Buluştu.

Festival, 6 Aralık tarihinde Son Turist filminin gösterimi ve filmin ardından bir festival takipçisinin organizasyonu ile SYFF2022’de izlenen filmler üzerine çevrimiçi söyleşi ile son buldu. Söyleşide 26 filmden oluşan 2022 seçkisinde etkilenilen, ilham alınan filmler ve  bunların yaşama yansımaları üzerine izleyiciler görüşlerini paylaştı.

Seçkisinde yer alan filmlerdeki hikayelerle parçası olduğumuz ekolojik, sosyal ve ekonomik sistemlerin ve etkileşimde olduğumuz tüm dinamiklerin idrak edilmesini sağlamaya çalışan SYFF, aynı zamanda ivmelenerek artan küresel problemlere karşın kendinden büyük bir amaca sahip olanların, her yerde her koşulda fark yaratabildiklerini gösteriyor.

Yan Etkinlikler

SYFF salon gösterimlerinde ve çevrimiçi programda film gösterimlerinin ardından filmlerin içerikleri ile alakalı konularda çalışan kişi ve kurumların yan etkinliklerine yer veriyor. Bu yıl da programda tarım, gıda, tasarım, iklim aktivizmi, sorumlu/eko turizm, eğitim ve sistem düşüncesi, permakültür, iklim ve çevre davaları vb. konularında çalışmalar yürüten onlarca kişiyi buluşturarak izleyicilerle etkileşim yaratan etkinlikler yer aldı.  

Pera Müzesi’nde Ovacık Köyünde Bir Gün Projesi, Döngü Kooperatifi, Change.org organizasyonu ile genç iklim aktivistleri, Buğday Derneği organizasyonu ile TaTuTa (Tarım Turizm Takas) projesi, yine Change.org organizasyonu ile iklim davaları  üzerine söyleşiler yer aldı.

Hope Alkazar’da ise Ek Biç Ye İç  ve Onaranlar Kulübü tarafindan iki katılımcı atölye çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca Devridaim Enstitüsü, Sistem Düşüncesi Derneği ve Youth for Climate Türkiye organizasyonu ile genç iklim aktivistleri yer alarak paylaşımda bulundu.

Çevrimiçi gösterimlerdeki yan etkinlik programında ise Etrafla.com, İstanbul Permakültür Enstitüsü ve Slowfood Balkon Bahçeleri Birliği, Permakültür Afet Grubu,  İklim Değişmeden Değiş platformu, Atölye Deneme Sanat ve Ekoloji Derneği ve Döngü Kooperatifi yer aldı.

İzleyicilerden

Her sene heyecan ve merakla festivali bekleyen izleyicilerin yanı sıra ilk defa katılan izleyicilerin de takip ettiği SYFF2022, bu sene de yarattığı etkiyi anlamak amacıyla sosyal etki anketi gerçekleştirdi; festivalin aynî destekçilerinden Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı tarafından değerlendirilen SYFF anket sonuçları bir sosyal etki raporu ile açıklanacak. 

Aynı zamanda sosyal medyada festival ve filmlerle ilgili paylaşımlarda bulunarak geri bildirimlerini ileten izleyiciler festivalin uzun yıllardır devam ediyor olmasından ve bu denli nitelikli filmlere ücretsiz olarak erişebiliyor olduklarından dolayı memnuniyetlerini dile getirirken filmlerden beslendiklerini ve herkese izletmek istediklerini ifade ettiler. SYFF2022 izleyicileri festivali kıymetli bir deneyim, zihinleri açan, ruhu ve kalbi besleyen, derinden etkileyen ve ilham veren bir etkinlik olarak nitelendirdikleri geri bildirimleri sosyal medyadan paylaşarak çevrelerindeki kişileri festivale davet ettiler. 

“Bir festival göz kırpmadan, nefes almadan izlenir mi? İzlenir. Salı akşamına kadar bize rahat yok. Birbirinden nefis filmler sizi bekliyor, hala haberi olmayan kaldı mı? Hele hele öğrencilerimizden…” İstanbul Permakültür Kolektifi

SYFF2022 Destekçileri

Festival Destekçisi

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği

Tema Destekçisi 

UNDP Türkiye 

İşbirliği ile

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 

Festival Dostu

EKOL Lojistik

Hollanda Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu

       

Aynî Destekçi

BlueSky

Iva Natura

                Kavlak Avukatlık Bürosu

                Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı

                NeoLokal

                Roots Post Prodüksiyon

İletişim Destekçisi

Change.org

Karnaval Medya Grup

Yeşilist

Mekan Destekçisi

Hope Alkazar

Pera Müzesi 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑