GÜNCEL

19 üniversite öğrencisi yaralandı

Servis minibüsünde bulunan 23 üniversite öğrencisinden 19’u yaralandı.

11 Mart 2013 Saat: 13:46
19 üniversite öğrencisi yaralandı
19 üniversite öğrencisi yaralandı
MANİSA- Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Ahmetli Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrencileri taşıyan servis minibüsü, kontrolden çıkıp şerit değiştirdikten sonra, yol kenarındaki şarampole devrildi.

Servis minibüsünde bulunan 23 üniversite öğrencisinden 19’u yaralandı. Yaralılardan 5’i hastanelere kaldırıldı, 14’ü ise ayakta tedavi edildi. Bazı öğrenciler gözyaşları içinde yakınlarını ararken, bazıları şoförün kazadan önce cep telefonuyla konuştuğunu öne sürdü.

Kaza, Turgutlu İlçesi’ne bağlı Akçapınar Köyü yakınlarında bugün saat 08.30 sıralarında meydana geldi. Manisa’da oturan 23 öğrenciyi alan 42 yaşındaki Ahmet Yapmacık, yönetimindeki 45 ZB 5497 plakalı servis minibüsüyle Ahmetli İlçesi’ndeki CBÜ Meslek Yüksekokulu’na gitmek üzere yola çıktı. Akçapınar Köyü yakınlarında, Yapmacık, direksiyon hakimiyetini kaybetti ve kontrolden çıkan minibüs karşı yöne geçip şarampole devrildi. Kazayı görenler sağlık ve jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE YAKINLARINI ARADILAR

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan bazı üniversite öğrencileri şoke oldu. Gözyaşları içinde cep telefonlarından yakınlarını arayan üniversiteliler, durumlarının iyi olduğunu söyledi. Bu arada gelen ambulanslara alınan öğrencilerden Fatma Külah (20), Meltem Çalışkan (20), Murat Ümit Korkmaz (20) ve Büşra Gültaş (19) Turgutlu Devlet Hastanesi’ne, bir öğrenci de Ahmetli Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alındı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan 14 öğrenci ise ayakta tedavi edildi.

CEP TELEFONU İDDİASI

Yaralanan bazı öğrenciler, servis minibüsü şoförü Ahmet Yapmacık’ın kaza öncesi cep telefonuyla konuştuğunu, bu nedenle de direksiyon hakimiyetini kaybettiğini öne sürdü. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlatırken, şoför Yapmacık, ifadesinin alınması için karakola götürüldü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑