TURİZM

2013 İçin Öngörülen Seyahat Trendleri

2012 artık yarıya geldi ve uzmanlar şimdiden önümüzdeki yıl için öngörülerini yapmaya başladılar. 2013te insanların ne tür seyahatler yapacağını veya seyahatlerinde nelerden faydalanacağını yazımızda bulabilirsiniz.

26 Temmuz 2012 Saat: 17:30
2013 İçin Öngörülen Seyahat Trendleri
2013 İçin Öngörülen Seyahat Trendleri

Ekonominin dibe vurmasına ve stabil olmayan piyasaya rağmen, insanlar krize aldırış etmeyecek gibi. Tatil fiyatları el yaktıkça, daha yaratıcı fikirler ortaya çıkıyor ve toplu / ortak seyahatlerin dönemi başlıyor önümüzdeki yıl. Couchsurfing kısıtlı bütçelerle seyahat etmek için en uygun seçeneklerden biri. Özelliklerinize uygun insanları bulup ortak bir bütçeyle seyahate çıkmak 2013te daha fazla yaygınlaşacak. Önümüzdeki yılı bir çok yabancı birbiriyle seyahat ediyor olacak.

2. Müfettiş Gadget

Annenizin mis gibi ev yapımı reçelini bir bisiklet turu ücreti için verebilirsiniz ama teknolojik oyuncaklarınızdan vazgeçebilir misiniz? Hiç şans yok. 2013 yılında insanlar akıllı telefonlarına hiç olmadığından daha fazla yapışacaklar. Seyahat uygulamaları arasında kaybolacak ama ironik olarak seyahatlerinde gidecekleri yerleri kolayca bulacaklar. Mobil uygulamaların günden güne gelişmesi artık vazgeçilmez bir hal almasını sağlıyor. Ebook formatındaki rehberler çantanızdaki değerli yerleri zapt etmeden elinizin altında olurlar. Sözlük taşımaya da son. Basit bir sözlük uygulamasıyla yabancı dile hakim olmaya başlayabilirsiniz. Hava durumunu, önemli telefonları ve daha bir çok gerekli bilgiye elinizin altında kolayca ulaşabilirsiniz.

3. Salyangoz Hızında Seyahatler

Çılgın havaalanı aceleciliği ve ele avuca sığmayan tatil planlamalarının sonu gelecek mi? Birçok yolcu böyle olacağını istiyor ve uzmanlar da 2013ün daha ağır ivmeli daha yavaş geçen tatilleri getireceğine inanıyor. Upuzun tren yolculukları, uzun araba gezileri ve kendi iki ayağınız önümüzdeki yılın en yaygın araçları olacaktır. Klasik turistik yerlerin yerine Avustralya’nın Büyük okyanus yolu veya Transsibirya demir yolu turistlerin yeni ilgi odağı olacak. Bazı insanlar evde kalmayı tercih etse de, bir çift yeni ayakabı almanın zamanı gelecek önümüzdeki yıl. Ne için mi? Tabiî ki uzun trekkingler için


4. Sonsuzluğa ve Ötesine

2012 yılı için birçok yeni sınır yerler belirlenmişti Antarktika ve Sudan gibi ama bu 2013 için geçerli olmayacak çünkü artık seyahat düşkünlerini buralar da kesmiyor. Gerçekten yolun dışına çıkmak ve sıfır yer çekimine ulaşmak istiyorlar artık. Evet uzay turizminden bahsediyoruz. Sir Richard Branson’un Virgin Galactic turları sayesinde, uzay turizmi artık hayal olmaktan çıkıyor. Fiyat olarak ürkütücü olsa da ($200.000) yine de imkanı olanlar için kesinlikle göz ardı edilemeyecek bir seçenektir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑