DÜNYA

2013'de ABD yüzde 3 büyüyecek

Philadelphia FED Başkanı Charles Plosser, FED'in faiz oranlarını gelecekte enflasyon problemi oluşmasını engellemeye yetecek seviyeye yakın zamanda yükseltmeyeceğinden endişe ettiğini bildirdi.

11 Ocak 2013 Saat: 18:53
2013'de ABD yüzde 3 büyüyecek
2013'de ABD yüzde 3 büyüyecek
Kısa vadede enflasyonun FED'in yüzde 2 hedefinin üzerine çıkmasını beklemediğini ifade eden Philadelphia FED Başkanı Charles Plosser, orta ve uzun vadede ise enflasyondan endişe etiğini belirtti. 
      
Düşük faizlerin tasarruf sahiplerine zarar verdiğini ve tüketimi de köreltmesi riski bulunduğunu ifade eden Plosser, FED'in ana misyonu olan fiyat istikrarının sağlamayı ön planda tutması gerektiğini söyledi. 
      
Konuşmasında ABD ekonomisinin ılımlı bir hızla büyümeye devam ettiğini, 2012 4'ncü çeyrekte ekonomisinin yüzde 2 civarında büyüdüğünün tahmin edildiğini belirten Plosser, ABD ekonomisinin 2013 ve 2014'te yüzde 3 büyüyeceğini tahmin ettiğini vurguladı. 
     
İstihdam artışlarının, işsizlik oranlarında büyük bir düşüş yaratmak için yeterli seviyede olmadığına da işaret eden Plosser, işsizlik oranının 2013 sonunda yüzde 7 olacağını tahmin etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑