GÜNCEL

23 canlı bomba var

ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen intihar saldırısının ardından DHKP-C'nin faaliyetlerini masaya yatıran istihbarat birimleri kritik bilgilere ulaştı. Örgüt, büyükelçiliğe saldıran Ecevit Şanlı'nın da aralarında bulund

5 Şubat 2013 Saat: 10:22
23 canlı bomba var
23 canlı bomba var
ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırı öncesinde ABD'li yetkililerin DHKP-C tehlikesine karşı uyarıldıkları belirlendi. Türk tarafının ABD tarafına 'DHKP/C'nin üç hedefi var, ikisi bizde birisi ise sizde. Konsolosluklarınız ve elçilikleriniz hedefte' bilgisini verdiği öğrenildi. ABD tarafının ise 'Bizim hedefimizde El Kaide var. DHKP/C'ye siz bakın' dediği belirtildi.

Türk istihbarat birimlerinin ABD Büyükelçiliği saldırısı öncesinde örgüte yönelik yaptıkları çalışmalar neticesinde ABD'li yetkilileri uyardıkları belirlendi. DHKP-C'nin uzun süre ABD aleyhinde eylemler yapması üzerine ABD'nin istihbarat birimlerini uyaran Türk makamları olumsuz yanıtla karşılaştı. DHKP-C'ye karşı uyarılan ABD'li yetkililer, 'Şu anda gündemimizde El Kaide var' diyerek DHKP-C uyarısını çok ciddiye almadıkları belirtildi.

50 KİŞİLİK EYLEMCİ LİSTESİ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik intihar saldırısının ardından istihbarat birimlerinin yaptığı çalışmada DHKP-C'nin 50 kişilik eylemci grubunun olduğu belirlendi. Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde bulunan söz konusu eylemcilerden 24'ünün 'canlı bomba' eğitimi aldığı tespit edildi. Elçiliğe intihar saldırısında bulunan Ecevit Şanlı'nın da içlerinden biri olduğu 24 kişilik canlı bomba eylemcilerinin, kimlik bilgilerinin tespit edilerek güvenlik birimlerine dağıtıldığı ortaya çıktı.

4 KİŞİLİK KOMİTE YÖNETİYOR

DHKP-C terör örgütü, Dursun Karataş'ın 2008 yılında kanserden ölümünün ardından örgütün 4 kişilik bir merkez komite tarafından yönetilmeye başlandığı kaydedildi. İkisinin cezaevinde bulunduğu merkez komitede diğer 2 kişinin ise Avrupa'da yer aldıkları dile getirildi. Avrupa merkezli 4 kişilik bir komite tarafından yönetilen terör örgütü DHKP-C'nin yönetici komitesinde bulunan Kamile Kayır ve Süleyman Matur halen cezaevinde bulunuyor. Örgütün merkez komitesinin bir numaralı ismi Musa Aşoğlu, Belçika'da, Hüseyin Fevzi Tekin'in ise elde edilen bilgilere göre son olarak Hollanda'da görüldüğü belirtiliyor. Merkez komitenin liderliğini ise Özdemir Sabancı suikastı ile gündeme gelen Fehriye Erdal'ın yakın arkadaşı Musa Aşoğlu'nun yürüttüğü belirtildi.

KİMLİĞİ 1 SAAT İÇİNDE TESPİT EDİLDİ

Patlamının ardından olay yerine giden emniyet birimleri, silah üzerinden belirledikleri DHKP-C bağlantısı üzerine Ecevit Şanlı'yı gözaltına alan emniyet yetkilisine ulaştı. Ecevit Şanlı'nın eşkalinin tarifini alan birimler, Şanlı'nın yüzündeki ben ve suratındaki çizikten tanıyarak kimliğini belirledi. Ardından olay yerinde bulunan 3 adet kopmuş parmağı da inceleyen yetkililer, söz konusu parmakların izlerini Şanlı ve güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu'nun parmak izleri ile karşılaştırarak tüm detaylara ulaştılar. Öte yandan patlamanın saat 13.14'te meydana geldiği, Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay'ın ise olay yerine 13.20'de intikal ettiği belirtildi. Patlamada yaralanan şahısların ise hastaneye saat 13.48'te giriş yaptığı bilgisine ulaşıldı.

BOMBA EĞİTİMİ TEKİN'DEN

Öte yandan, örgütün merkez yönetim komitesinde de yer alan Hüseyin Fevzi Tekin'in, örgüt militanlarına bombalı eğitimi veren şahıs olduğu belirtildi. 2011 yılında Selanik'te operasyon yapılan ancak, daha sonra serbest bırakılan Tekin'in örgütün bomba eğitmeni olmasının yanı sıra, hem siyasi hem de askeri sorumlusu olduğu belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑