GÜNCEL

23 Çapulcu tutuklandı

Ankara’da Gezi Parkı eylemleri kapsamında mahkemeye çıkarılan 26 kişiden 23’ü sorgulamaları sonucu tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Mahkeme heyeti, 3 kişiyi ise adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

22 Haziran 2013 Saat: 20:29
23 Çapulcu tutuklandı
23 Çapulcu tutuklandı
- Başkent polis ekiplerinin değişik adreslere düzenlediği baskınlar sonucu gözaltına alınan Gezi eylemcilerinin Ankara Adliyesi’ndeki sorgulamaları tamamlandı. Eylemleri organize edip, şiddet kullandığı tespit edilen 26 kişiden 23’ü cezaevine gönderildi. Üç kişi de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Sorgulama esnasında adliye önünde saatlerce zanlıları destekleyen kalabalık bir grup bekledi. Taşkınlık yapan grup ile polis arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Polis, bu esnada toplananlara gaz bombası sıktı.
MERSİN’DE 2 GÖZALTI
Mersin’de Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen grupla polis arasında çıkan arbedede 2 kişi gözaltına alındı. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Pozcu PTT önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, buradan Forum Mersin Alışveriş Merkezi’ne yürümek istedi. Guruba polis izin vermeyince bazı eylemcilerle polis arasında arbede çıktı. Grubun arasında elinde su tabancası bulunan bir eylemciyi polis gözaltına aldı. Farklı bir caddeden yürüyüşe geçmek isteyen eylemcilerle polis arasında çıkan arbede de bir kişi gözaltına alındı. Daha sonra polis eylemcileri dağıttı.
İZMİR’DE 13 KİŞİ ADLİYEDE
İzmir’de ise, Gezi Parkı eylemleri kapsamında “terör örgütü üyesi oldukları” iddiasıyla gözaltına alınanlar, adliyeye sevk edildi. Gözaltında bulunan 14 kişiden biri,  polis gözetiminde üniversite sınavına girdi.
GÜNDOĞDU’DA GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST
Bu arada, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda kurulan çadırların Perşembe günü polisin müdahalesi sonucu kaldırılması sırasında gözaltın alınan ve adliyeye sevkedilen 25 kişi sorgularının ardından serbest bırakıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑