SAĞLIK

28 yıl sonra yürümeye başladı

28 yıl önce geçirdiği menenjit nedeniyle yatağa mahkum olan 40 yaşındaki Melek Akkaya, Özel Kocaeli Romatem’in çabaları sonucu memleketi Zonguldak’tan Kocaeliye getirilerek yeniden yürüyebilmenin sevincini yaşadı.

16 Ağustos 2012 Saat: 16:26
28 yıl sonra yürümeye başladı
28 yıl sonra yürümeye başladı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Gökçetabaklar köyünde ailesiyle yaşayan, ilkokul 5.sınıfta geçirdiği menenjit nedeniyle tam 28 yıldır yürüyemeyen Melek Akkaya, şimdi Özel Kocaeli Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde gördüğü ücretsiz tedaviyle yürüyebiliyor. Üç haftalık fizik tedavisinin ardından Zonguldak’ta kireçlenme sebebiyle ameliyat olacak olan Akkaya, ameliyatın ardından tekrar Kocaeli'ye gelerek fizik tedavisini sürdürecek. Tedavi sonrası ise baston yardımıyla kendi başına yürüyebilecek.

Melek’in tedavisini üstlenen Özel Kocaeli Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Ertunga Öney, doktorların bir daha yürüyemeyeceğini söylediği Melek Akkaya’nın 28 yıl boyunca tedavi için adım atmadığını, Akkaya’nın hikayesini bir haberde gördüklerini belirtti. Haberin ardından harekete geçen Kocaeli Romatem ekibinin, Akkaya’nın yaşadığı köye ambulans gönderdiklerini ifade eden Öney, “Hastayı buraya getirdiğimizde yatalaktı sadece yanında biri koluna girdiği zaman çok güçlükle ayağa kalkabiliyordu. Bütün eklemleri kireçlenmiş, bel ve sırt omurları ise birbirine kaynamıştı” şeklinde konuştu.

Akkaya’nın Özel Kocaeli Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde tam 3 hafta boyunca fizyoterapistler Emsal Sermet ve Barış Zorbozan ile tedavi gördüğünü kaydeden Öney, “Hastamız şuanda yürüteçle birlikte kimsenin yardımı olmadan yürüyebiliyor. Ameliyatın ardından tedaviye tekrar devamedeceğiz. Hastanın birkaç sonra bastonla yürüyeceğini düşünüyoruz” dedi.

Melek Akkaya ise herhangi bir sosyal güvencesinin ve durumunun olmadığını belirterek, “Yürüyemeden yaşamak çok zor. Şimdi tek başıma yürüteçle yürüyebiliyorum. Bu çok güzel bir duygu şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑