GÜNCEL

30 Ağustos Kutlamalarında Saygı Duruşu Tartışması

30 Ağustos Zafer Bayramının 90. yıl dönümü Bursada törenle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından, yönetmelik gereği saygı duruşunda bulunulmadan İstiklal Marşı okundu.

30 Ağustos 2012 Saat: 14:07
30 Ağustos Kutlamalarında Saygı Duruşu Tartışması
30 Ağustos Kutlamalarında Saygı Duruşu Tartışması

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü Bursa'da törenle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından, yönetmelik gereği saygı duruşunda bulunulmadan İstiklal Marşı okundu. Anıt önünde saygı duruşunda bulunan bir grup ise İstiklal Marşı'ndan önce saygı duruşunda bulunulmamasına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şube Başkanı Sultan Yurdakul, "Saygı duruşunda bulunulmamasını kınıyoruz. Bu Atatürk'e saldırıdır" derken, Bursa Valisi Şahabettin Harput, "İhmal ya da unutkanlık yok. Değişen yönetmelikler doğrultusunda kutlamalar yapıldı." dedi.

        Bursa'da saat 09.00'da Atatürk anıtında başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ sırasıyla anıta çelenk koydu. Ardından İstiklal Marşı okunarak bayrak göndere çekildi. Vali Harput, tarihi Heykel Valilik binasında tebrikleri kabul etti.

        Bu sırada bir grup kadın, kutlamalarda saygı duruşunda bulunulmadan İstiklal Marşı okunmasına tepki gösterdi. Bağımsız olarak Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunan kadınlar adına açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şube Başkanı Sultan Yurdakul, "Saygı duruşu yapılmamasını kınıyoruz. Bu Atatürk'e yapılan bir saygısızlıktır." dedi. Yurdakul, valilikteki tebriklerin kabulü sırasında Vali Harput'a saygı duruşunun yapılmamasının sebebini sordu.

        Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Harput, "Bir unutkanlık veya ihmalkarlık yok. Kutlamalar yönetmeliklere uygun olarak yapıldı. Değiştirilen yönetmeliklere göre kutlamalarımız düzenlendi. Yönetmelikte bir yanlışlık veya eksiklik varsa yeni düzenlemeler yapılabilir, ama biz yönetmeliklere uyduk." açıklamasını yaptı.

        CHP'Lİ TAYAN YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİNİ GAZETECİDEN ÖĞRENDİ

        Valilik çıkışında saygı duruşunda bulunulmamasına tepki gösteren CHP Milletvekili Turhan Tayan, bir gazetecinin 'Yönetmelik değişmiş, o yüzden saygı duruşu yapılmamış' açıklaması üzerine yeni yönetmelikten haberdar oldu. Tayan, "Yönetmelik değişikliğinden habersizdim. Yönetmelik değişmişse daha büyük ayıptır. Atatürk'ü aşındırma çabasıdır. Kutlamalarda zaten bacakları titreyen bugünkü iktidar Cumhuriyet değerlerini aşındırmaya çalışmaktadır." diye konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑