EKONOMİ

31 Ekim’e kadar yapılandırın!

Geçmiş trafik cezaları için son tarih

18 Ağustos 2013 Saat: 11:47
31 Ekim’e kadar yapılandırın!
31 Ekim’e kadar yapılandırın!
Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili usul ve esaslar belirlendi. 31 Aralık 2010’dan önce kesilen ve 2 Ağustos 2013 itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş ve süresi geçmemiş cezalar yeniden yapılandırılacak

Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili usul ve esaslar belirlendi. Maliye Bakanlığı’nca hazırlanan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında 6111 Sayılı Kanun Genel Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolu Taşıma Kanunu’na göre verilen idari para cezaları açısından 31 Aralık 2010’dan önce verilen ve 2 Ağustos 2013 itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş olan, ödeme süresi geçmeyen veya dava açılmış ya da dava açma süresi henüz geçmemiş idari para cezaları yapılandırılabilecek.

Öncekiler kapsam dışı olacak

Bu cezalardan aslı ödenmiş olanların fer’ileri hakkında da bu düzenlemeden yararlanılabilecek. Ayrıca 2 Ağustos 2013 itibarıyla asıllarından bir kısmı ödenmiş idari para cezalarının ödenmemiş kısmı için de bu imkan geçerli olacak. Söz konusu kanunlara göre verilen idari para cezalarının bu kapsamda değerlendirilebilmesi için idari yaptırım karar tutanaklarının 31 Aralık 2010’dan önce düzenlenmiş olması şartı aranacak. Bu tarihten sonra düzenlenen idari yaptırım kararlarında yer alan cezalar kapsam dışı kalacak.

Öte yandan, 31 Aralık 2010’dan önce verilmiş olmakla birlikte 2 Ağustos 2013 itibarıyla ilgilisine tebliğ edilmemiş idari para cezaları da kapsama girmeyecek. Bu düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin 31 Ekime kadar ilgili vergi dairesine başvuruda bulunması gerekiyor.

Yapılandırmadan yararlanma şartlarından birisi de dava açılmaması, açılmış davalardan vazgeçilmesi ve kanun yollarına başvurulmaması olduğundan, 6495 sayılı Kanunun ilgili düzenlemesinden yararlanmak üzere başvuran borçluların, tahsilat işlemleriyle ilgili olarak dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑