EKONOMİ

4 ton altın piyasada!

Yükselen altın fiyatlarını dengelemek isteyen Darphane yönetimi piyasaya altın sürmeye başladı.

16 Temmuz 2013 Saat: 22:20
4 ton altın piyasada!
4 ton altın piyasada!

 Altının piyasaya sürülmesinin ardından çeyrek altın 140 liradan satılırken, yarım altının fiyatı 275 liradan 270 liraya geriledi.

Daha önce 16 Temmuz gününe kadar 4 ton altını piyasaya süreceğini belirten Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, duyurduğu üzere altınları piyasaya sürmeye başladı.
 
'PİYASALARI PSİKOLOJİK OLARAK RAHATLATTI'
Piyasaya altın sürülmesini NTV'ye değerlendiren para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk Darphane'nin grevde olduğu dönemde bu altınların piyasaya sürülmesinin piyasaları psikolojik olarak rahatlattığını söyledi.
 
Ramazan dolayısıyla düğünlere ara verildiğini aktaran Yıldırımtürk, "Talep de oldukça düşmüş durumda. Talepler düşerken arzın artmış olması sonucu fiyatlar biraz aşağıya gitti" dedi.
 
'FİYATLAR BİR MİKTAR DAHA DÜŞEBİLİR'
Yıldırımtürk, önümüzdeki günlerde talebin zayıf seyretmesi sonucu altın fiyatlarının bir miktar daha düşebileceğini söyledi ve şöyle devam etti: "Bu süreçte vatandaşın çeyrek altın ihtiyacını ihtiyacının olduğu gün karşılamasının daha doğru olduğu kanaatindeyim."
 
ÇEYREK ALTIN 140 LİRA
Altının piyasaya sürülmesinin ardından çeyrek altın 140 liradan satılırken, yarım altının fiyatı 275 liradan 270 liraya geriledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑