GÜNCEL

7 numaralı Yusuf molada yakalandı

İstanbul Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Fenerbahçe’nin 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan gergin derbi sonrasında Fenerbahçeli taraftar 19 yaşındaki Burak Yıldırım öldürüldü.

14 Mayıs 2013 Saat: 10:45
7 numaralı Yusuf molada yakalandı
7 numaralı Yusuf molada yakalandı

Katil zanlısı Yusuf Ortak, memleketi Bingöl'e kaçarken Kırşehir'de bir dinlenme tesisinde yakalandı. Üç sabıkası bulunan Ortak'ın üzerindeki kanlı formayı amcası polislere teslim etti.

Burak Yıldırım dün Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda izledikten sonra arkadaşlarıyla birlikte evine gitmek için yola çıkmıştı. Üzerinde Fenerbahçe forması vardı. Edirnekapı Metrobüs durağında arkadaşlarından önce metrobüsten inen Burak Yıldırım, üzerlerinde Galatasaray forması bulunan iki kişiyle karşılaştı. Burak Yıldırım’ın arkadaşlarının anlattığına göre, aralarında hiç bir tartışma olmamasına rağmen Galatasaray formalılardan biri Burak Yıldırım’ı kalbinden bıçakladı. Burak Yıldırım kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
BIÇAKLAYAN YAKALANDI
Burak Yıldırım’ı bıçaklayarak öldüren holigan dün akşam yakalandı. MOBESE kameralarını incelemeye alan polis, cinayet şüphelisinin Karagümrük’e doğru gittiğini belirledi.
İKİNCİ KEZ EVLAT ACISI YAŞADILAR
Öldürülen 20 yaşındaki Fenerbahçeli taraftar Burak Yıldırım’ın 10 yıl önce de 2 yaşındaki kardeşi Ahmet’in top oynarken balkondan düşerek öldüğü ortaya çıktı. 
Yıldırım’ın bir yakını, "Biz bu acıyı tattık, başka kimse tatmasın. Allah belasını versin hem onların, hem onların. Böyle kutlama mı olur?" şeklinde konuştu. Burak’ın amcasının oğlu Şakir Yıldırım ise, "Galatasaray kutlamaları iptal etmiş. (Olayın faillerini kastederek) Ne olacak. Bu can bir daha gelecek mi? 
Metrobüsten yukarı çıkarken merdivenlerde vurulmuş. Kombinesi vardı. Ben istedim bana verecekti, ben maça gidecektim. Kısmet onaymış. Kader, takdiri ilahi. Hep ’maçlara gitme’ diyorduk. Bütün deplasmanlara da gidiyordu. Artık yapacak birşey yok" dedi.
Bu yönde bulunan ve Karagümrük’te toplanan güvenlik kameralarının kayıtları tarandı. Bu çalışmalar sonucunda cinayet şüphelisinin yüzünün net göründüğü kayıtlara ulaşıldı.
Görüntüden elde edilen fotoğraf ile Emniyet’in sabıkalılara ait kayıtlarında fotoğraflar karşılaştırıldı. Katilin daha önceden sabıkası bulunan 20 yaşındaki Yusuf O. olduğu belirlendi. Yusuf O. şehirlerarası otobüsle memleketi Bingöl’e giderken Kırşehir’in Mucur ilçesindeki bir dinlenme tesisisnde yakalandı.
BİNGÖL'E GİDİYORDU 
Yusuf O. ile ilgili olarak Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’de İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın şu açıklamayı yaptı:
"Dün geceden bu yana arkadaşlarımız seferberlik halinde konuyu araştırdılar. Ve bir takım görüntülerde şahsın nerelerde olabileceği sonucu çıkardık. Tek tek, sokak sokak o fotoğrafı gezdirerek, sorduk ve kimiliği tespit ettik. Ve de o kişinin şehirden çıktığı Bingöl’e doğru gitmekte olduğunu tespit ettik. Mucur’da bu gece yakalandı. İstanbul’a getirilecek. O da 20 yaşında. 3 sabıkası olan birisi. Üzücü bir şey. Fenerbahçe Stadından çıkmış Edirnekapı’da evine giden birisi şehrin öteki ucunda öldürülmüştü. Bizim için zor bir cinayetti. Arkadaşlarımız büyük gayret sarfettiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Başsağlığı diliyorum. Fenerbahçe camiasına da başsağlığı diliyorum. Maktülün anne-babası ve akrabalarına da başsağlığı diliyorum. Sanığının yakalanması bizi bir nebze de olsa rahatlattı"
"SADECE TAKIM REKABETİ, ACI OLAN DA BU ZATEN"
''Üzerinde Yücel yazan forma olduğu söyleniyor, bir de zanlıyı yakalamak için nasıl bir yol izlendi?'' sorusuna Çapkın, "O ismi yanlış almışlar. Yücel değil Yusuf’muş o isim. Görüntüden yola çıkarak, mahalle mahalle sokak sokak dolaştırılarak, o görüntünün kim olduğu, açık kimliğinin tespiti için... O tür çalışmalar yapıldı" cevabını verdi.
Zanlı ve ölen kişinin birbirlerini tanımadıklarını söyleyen Çapkın, "Sadece takım rekabeti, acı olan da bu zaten" dedi. 'Suçunu itiraf etmiş mi?' sorusuna ise Çapkın, "Zaten üstünde varolan kanlı forma elimizde. Şahsın amcası o formayı teslim etti bize" diye cevap verdi.
BIÇAKLANMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Burak Yıldırım'ın Edirnekapı Metrobüs durağında bıçaklanarak öldürülmesi olayının saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdığı ortaya çıktı. Polis, üzerindeki 7 numaralı Galatasaray formasında Yusuf yazan kişi ve yanındaki arkadaşının peşine düştü. Polis cinayetin ardından metrobüs durağındaki güvenlik kamerası kayıtları ile çevredeki MOBESE kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Metrobüsün güvenlik kamerasının, bıçaklama anını kaydettiği ortaya çıktı.
Burak bu görüntülerde 8-10 kişilik bir grubun önünde yürürken görülüyor. Biri Galatasaray formalı 2 kişiyle karşılaşma anı da kamera kaydında var. Görüntülerde Burak Yıldırım ve üzerinde 7 numaralı Galatasaray forması bulunan bir kişi bir kaç saniyeliğine birbirlerine yaklaşıyor. Burak Yıldırım daha sonra yere düşüyor. Galatasaray formalı iki kişi ise kayıplara karışıyor. Cinayeti işleyen kişinin formasının sırtında Yusuf isminin yazdığı da görüntülerden anlaşılıyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑