DENİZ

73 metrelik çevreci yat GRACE E

Ünlü tersane Perini Navi, tasarımcı Philippe Briand ve tercihini hep minimalist çizgilerden yana kullanan,.....

15 Mart 2015 Saat: 00:44
73 metrelik çevreci yat GRACE E
73 metrelik çevreci yat GRACE E

Rémi Tessier bir araya gelerek 73 metrelik motoryat Grace E’yi yarattı. 2015 ShowBoats Tasarım Ödülleri’nde en çevreci yat seçilen Grace E, deplasman motoryat kategorisinde mühendislik ödülünün ayrıca dış ve iç tasarım ödüllerinin sahibi oldu… 

İtalyan Perini Navi, 1983’ten bu yana ürettiği 40 metre ve üzeri yelkenli yatlarla adını duyurmuş bir tersane. Firma bu kez yelkenli tasarımcısı Fransız Philippe Briand ile birlikte Picchiotti motoryat sınıfını oluşturarak büyük bir yeniliğe imza attı. 2010’da suyla buluşan 50 metrelik Exuma ve 2011 modeli 55 metrelik Galileo G’nin ardından ikili bu kez 2014 yılı içerisinde 73 metrelik modeli Grace E’yi Amerikalı sahibine teslim etti. Phillippe Briand’a ait Vitruvius Yachts markasının amiral gemisi olan Grace E,  aynı zamanda Perini Navi’nin de şimdiye dek ürettiği en büyük motoryat olma özelliği taşıyor.

Proje başlangıcında üç güverteli 53 metrelik bir yat olması planlanan Grace E, zaman içerisinde geliştirilerek beş güverteli ve 73 metre uzunluğunda bir yat halini aldı. Dinlenme ve eğlenceye ayrılan alanı bile 1200 metrekare olan yatın aydınlık, geniş ve sade çizgiler barındıran iç tasarımı işine kimseyi, hatta tekne sahibini bile karıştırmayan Rémi Tessier’e ait.

Grace_E_0392c2Grace_E_0405s2Grace_E_1095

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑