GÜNCEL

8 yıl ceza alan eski eşe, bu kez beraat

Bursa'da eski eşiyle birlikte yaşayan 2 çocuk babası 39 yaşındaki Ersin Taşkesen'i, çamaşır ipi ve koli bandı ile sandalyeye bağlayıp boğarak öldürdüğü iddia edilen 31 yaşındaki Ahmet Hateş'e verilen 25 yıl hapis ceza

11 Ekim 2013 Saat: 10:57
8 yıl ceza alan eski eşe, bu kez beraat
8 yıl ceza alan eski eşe, bu kez beraat

Yargıtay, aynı olayda eski eşinin öldürülmesine yardımcı olmakla suçlanan ve 8 yıl 4 ay hapis cezası alan H.C.'nin (28) cezasını bozdu. Yeniden yargılanan H.C., katılmadığı duruşmada bu kez Yargıtay'ın talebi doğrultusunda beraat etti.
Merkez Yıldırım İlçesi Namazgah Mahallesi Işıklar Caddesi Selmenoğlu Apartmanı'nda oturan Ersin Taşkesen, 2010 yılının kasım ayında öldürüldü. Çilingir yardımıyla 3'üncü kattaki eve giren polis, Ersin Taşkesen'in sandalyede elleri ve bacakları çamaşır ipiyle bağlanmış, ağzı koli bandı ile kapatılmış cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemede, Taşkesen'in boğularak öldürüldüğü saptandı.
“EVE GELİNCE ÇOCUKLARIMI ALIP GİTTİM”
Evde bira şişeleri bulan polis, Taşkesen'in bir süredir birlikte yaşadığı Hatice Ceylan'a ulaştı. Ceylan verdiği ifadede, eşi Ahmet Hateş'ten iki yıl önce 'şiddetli geçimsizlik' nedeniyle boşandığını, mahkemenin 12 ve 8 yaşındaki iki oğlunun velayetini kendisine verdiğini söyledi. Son bir yıldır, eşinden ayrı olan Ersin Taşkesen ile yaşadığını söyleyen H.C. şöyle dedi: "Olay akşamı Ahmet çat kapı eve geldi. Ersin'e çıkışıp, 'Sen benim karımı nasıl ayarttın?' diye sordu. Ben, çocuklarımın yaşanacak tartışmaya tanık olmamaları, sinirlerinin bozulmamaları için onları evden alıp annemin yanına gittim. Sabah erken saatlerde Ersin'i cep telefonu ile aradım. Cevap vermeyince korkup polise bilgi verdim. Eve girince, Ersin'in öldürüldüğünü gördük" dedi.
Polis daha sonra cinayet şüphelisi olarak aranan Ahmet Hateş'i de yakaladı. Adliyeye çıkartılan Ahmet Hateş ile H.C. tutuklandı.
ADAMA 25, KADINA 8 YIL HAPİS
Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezesı istemiyle yargılanan tutuklu Ahmet Hateş ile daha sonra serbest bırakılan 'Cinayete yardım ve yataklık etmek'le suçlanan H.C.'nin yargılanması geçen yıl tamamlandı. Çıktığı son duruşmada pişmanlık duygularını dile getiren Ahmet Hateş önce ömürboyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki iyi halini ve suçunu itiraf etmesini dikkate alan heyet, bu cezayı 25 yıla düşürdü. Mahkeme aynı davada 'Cinayete yardım etmek' ile suçlanan ve duruşmaya katılmayan H.C.'ye ise 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi.
YARGITAY, KADININ CEZASINI BOZDU
Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tutuklu sanık Ahmet Hateş'e verilen 25 yıl hapis cezasını onarken, tutuksuz sanık H.C. hakkında ise sanığın suç işlemesini kolaylaştırıcı ve manevi destek verir nitelikte herhangi bir delil bulunmaması nedeniyle beraat kararı verilmesi gerektiğini belirterek, 8 yıl 4 ay hapis cezasını bozdu. Yargıtay'ın verdiği bozma kararının ardından H.C. Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar yargılandı. Mahkeme heyeti, H.C.'nin gelmediği duruşmada bu kez beraat kararı verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑