DÜNYA

800 Türk kadın Irak'ta tutuluyor

Amerikan New York Times gazetesi, DEAŞ bağlantıları nedeniyle 800'e yakın Türk kökenli kadın ve çocuğun, Irak'ta tutuklu veya gözaltında olduğunu yazdı.

28 Temmuz 2019 Saat: 09:09
800 Türk kadın Irakta tutuluyor
800 Türk kadın Irak'ta tutuluyor

Gazete haberinde, diplomatik çabalar sonrası Türkiye'ye geri dönenlerin hikayelerine de yer verdi. Buna göre, 200'e yakın çocuk Irak'tan Türkiye'ye geri gönderildi ve ebeveynlerinin aileleri tarafından bakıma alındı.

New York Times'ın haberinde, Türkiye'deki ailelerin ısrarlı başvuruları sonrası Türk yetkililerin tutumunun da değişmeye başladığı belirtiliyor.

Buna göre, Türk diplomasisi, ailelerin Iraklı yetkililerle hukuki anlamda pazarlık edebilmesi için yardımcı olmaya da başladı. Gazetenin ulaştığı verilere göre, Irak sınırları içinde 1000'e yakın Türk kadın ve çocuk, DEAŞ bağlantıları nedeniyle gözaltına alındı.

Bunların çoğu, Ağustos 2017'de Tel Afer kentinin DEAŞ'tan geri alınması ile Iraklı güvenlik güçlerine teslim oldu. Carlotta Gall imzalı haberde, ilk olarak yedi ay önce, hasta ve yetim konumda olan 16 çocuğun Türkiye'ye geri gönderildiği belirtiliyor.

Bu ilk grubu, bu yılın Ramazan bayramı döneminde, yaşları 1 ve 16 arasında değişen 188 çocuk izledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑