KKTC

AB’den KKTC’ye yeni mali yardım

Avrupa Birliği Komisyonu KKTC’ye 27.2 Milyon Euroluk yeni mali yardımı onayladı. Başbakanlık Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi Başkanı Erhan Erçin, konuyu Bayrak Haber’e değerlendirdi.

25 Kasım 2012 Saat: 12:39
AB’den KKTC’ye yeni mali yardım
AB’den KKTC’ye yeni mali yardım
Erçin, “Beklediğimiz bir haber idi. 2012 yılında kullanılmak üzere, mevcut devam eden projelerin devamının sağlanması için 27.2 milyon euro kaynak onaylanmıştır ” dedi.

Erçin, mali yardımının, hayvan hastalıklarının azaltılmasını, çevrenin korunmasını, alt yapı projelerini, öğrencilere burs ve sivil toplum kuruluşlarına desteği içerdiğini söyledi.

Bu yardımla bugüne kadar 320 Milyon Euro’luk bir katkının söz konusu olduğuna işaret eden Erçin, “ Bu bizim için önemli. Uzun yıllar alt yapıya özen gösteremedik. Bugün ülkemizin kangren olmuş önemli alt yapı sorunlarının bir kısmını AB finansmanı ile karşılamaktayız” dedi…

Erçin, Brüksel’de yaptıkları çalışmalar ve girişimlere karşın Rum tarafının AB ile olan ilişkileri yavaşlatmaya, hatta dondurmaya çalıştığını da dikkati çekti.

Erçin, “AB’nin bizimle olan ilişkisinin sürdürülebilir bir zeminde olabilmesi adına bizim AP nezdinde girişimlerimiz oldu. Ancak Rumlar bu girişimlerimize engel koyuyor. Bu hafta yeniden Meclis heyetiyle birlikte AP’de bazı temaslarımızı olacaktır. AP’de Kıbrıs Türkleri için hazırlanan raporun değiştirilmesini önlemek ve ilişkilerin zedelenmemesi için görüşmeler yapacağız” dedi.

Erhan Erçin, Avrupa Parlamentosu’nun 2014-2020 bütçe içerisinde Kıbrıs Türk tarafına ayrılması öngörülen bir kalemin Rum tarafınca engellenmeye çalışmasına karşı girişimlerini bu haftada Brüksel’de sürdüreceklerini söyledi.

Rumların, “Kıbrıs Türkler yardımları etkin bir şekil kullanamıyor” argümanı taşıdığına dikkati çeken Erçin, Rumların, AB yardımlarının daha çok 2 toplumlu aktivitelere aktarılmasını talep ettiğini söyledi.

Kıbrıs Türklerine aktarılan kaynakların halkın yararına en iyi şekilde kullanılması gerektiğini belirten Erçin, “ Bu kaynakları doğru ve etkin kullanımı, AB ile ilişkilerimize olumlu yansıyacaktır” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑