DÜNYA

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Güney Kore’de

Kuzey Kore’nin ABD ve Güney Kore’ye karşı nükleer tehditleri ile tırmanan gerilim, Pyongyang yönetimin nükleer başlık taşıyabilen balistik füze denemesi yapacağını açıklamasıyla zirve noktaya çıktı.

12 Nisan 2013 Saat: 11:11
ABD Dışişleri Bakanı Kerry Güney Kore’de
ABD Dışişleri Bakanı Kerry Güney Kore’de
Kuzey Kore’nin yaklaşık 4.000 km menzile sahip iki füze bataryasını doğu kıyılarına yerleştirdiği açıklanmıştı. Ancak Güney Kore askeri kaynakları, Kuzey Kore’nin teknoloji kapasitesinin nükleer başlık taşıyan balistik füze için yeterli olmadığı görüşünde:

“Askeri verilerimize göre, Kuzey Kore henüz nükleer bombayı balistik füzeye yerleştirecek kadar küçültemedi. Şimdiye kadar üç nükleer test gerçekleştirdiler ve bizce bu aşamada nükleer savaş başlığını küçültmeye çalışıyorlar.”

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Seul’de Güney Kore Savunma Bakanlığı yetkilileri ile bir raya gelerek, Kuzey Kore’ye tehditkar tavrından dolayı uyarıda bulundu.

Rasmussen’in ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Güney Kore’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Washington yönetimin Çin’den nüfuzunu kullanarak Kuzey Kore’ye baskı yapmasını istediği belirtiliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑