GÜNCEL

ABD elçiliklerinde ‘pazar’ alarmı

ABD, açıklanmayan bir güvenlik tehdidi nedeniyle Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki büyükelçilik ve konsolosluklarını pazar günü kapatma kararı aldı.

2 Ağustos 2013 Saat: 10:18
ABD elçiliklerinde ‘pazar’ alarmı
ABD elçiliklerinde ‘pazar’ alarmı
Bakanlık Sözcüsü Marie Harf, bu kararın "normal koşullarda pazar günü açık olacak temsilcilikler" için geçerli olduğunu söyledi. Bu açıklama akıllara pazar günlerinin iş günü olduğu Müslüman ülkeleri getirdi.

CBS News'ün haberine göre karardan etkilenecek ülkelerin başında Afganistan, Bahreyn, Bangladeş, İsrail, Katar, Kuveyt, Libya, Suudi Arabistan, Umman, Ürdün ve Yemen geliyor.

Üst düzey bir bakanlık yetkilisi de BBC'ye yaptığı açıklamada, "Normalde pazar günü açık olacak tüm ABD büyükelçiliklerine ve konsolosluklarına faaliyetlerini özellikle 4 Ağustos günü askıya almalarını bildirdik. İlerleyen dönemde başka tarihlerde de kapatmalar söz konusu olabilir" dedi. Yetkili, Dışişleri Bakanlığı'nın "eline bazı bilgiler geçtiğini" bu nedenle "aşırı tedbirli davranıldığını" söyledi.

ABD ELÇİLİKLERİNE SALDIRILAR

Geçtiğimiz yıl 11 Eylül'de ABD'nin Bingazi'deki başkonsolosluğu saldırıya uğramış, Libya Büyükelçisi Chris Stevens ile üç ABD'li çalışan yaşamlarını yitirmişti.

Ankara'daki büyükelçiliğe de 1 Şubat 2013'te bir saldırı düzenlenmiş, Türk çalışan Mustafa Akarsu olayda hayatını kaybetmişti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑