DÜNYA

ABD harekete geçti! 1000 asker daha gidiyor...

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, körfezdeki son gelişmeler üzerine Orta Doğu’ya 1000 asker daha sevk edileceğini açıkladı.

18 Haziran 2019 Saat: 08:05
ABD harekete geçti! 1000 asker daha gidiyor...
ABD harekete geçti! 1000 asker daha gidiyor...

Shanahan, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD Merkez Kuvvetler  Komutanlığının (CENTCOM) ek kuvvet talebine karşılık olarak, Genelkurmay ve Beyaz  Saray ile danışarak, Orta Doğu'daki hava, deniz ve kara tehditlerine karşı  savunma amaçlı yaklaşık bin asker sevk edilmesi yetkisi verdim." ifadelerini  kullandı.



Son dakika | ABD'den İran'a son uyarı: En ufak adımda...

Bölgedeki son saldırılara değinen Shanahan, "İran'ın son saldırıları  ABD personeli ve bölgedeki menfaatlerini tehdit eden İran güçleri ve İran  destekli grupların düşmanca tavırlarına dair aldığımız istihbaratı doğruluyor."  değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin İran ile bir çatışmaya girme peşinde olmadığını yineleyen  Shanahan şunları kaydetti:

"Bugün atılan adım, bölgede faaliyet gösteren askeri personelimizin  güvenlik ve huzuru ve milli menfaatlerimiz içindir. Durumu dikkatle izlemeye  devam edeceğiz ve istihbarat ile tehdit durumlarına göre kuvvet durumunu tekrar  ayarlayacağız."

ABD, geçen haftalarda da USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Grubu, bir  amfibi çıkarma gemisi, dört bombardıman gemisi ve dört Patriot bataryasını  bölgeye sevk etmişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑