DÜNYA

ABD hisseleri düşüşe devam ediyor

ABD hisseleri sert düşüşler yaşadığı haftada bugün de toparlanmayarak kayıplara devam ediyor

18 Nisan 2013 Saat: 19:51
ABD hisseleri düşüşe devam ediyor
ABD hisseleri düşüşe devam ediyor
ABD hisseleri bugün UnitedHealth Group Inc. ve EBay Inc. gibi firmaların açıkladıkları kâr verilerinin yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmasıyla gerileyerek Standard & Poor's 500 Endeksi'ni bir ayın en düşük seviyesine doğru çekiyor. 

UnitedHealth son 3 ayın en sert düşüşünü yaşayarak yüzde 3.7 geriledi. EBay ise analistlerin tahminlerinin altında kalan kâr verileri üzerine yüzde 4.4 düştü. Morgan Stanley yüzde 4.1 gerilerken, Verizon Communications müşteri sayısında meydana gelen büyümeyle beraber yüzde 4.3 değer kazandı. 

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 12:01'de yüzde 0.4 düşerek 1,546 puan oldu ve 21 Mart'tan bu yana en zayıf seviyeye geriledi. Dow Jones ise 54.14 puanlık kayıpla 12,564.45 puan oldu. S&P 500'de işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 24 üzerinde gerçekleşti. 

Jany Montgomery Scott LLC şef yatırım stratejisti Mark Luschini, "Negatif ekonomik sürprizlerin olduğu bir periyoda geldik. Bir geri çekilme yoksa bir düzeltme olduğu belli değil, ama bence biraz duraksama olacak çünkü fundamentaller daha da zayıflamıyor" ifadelerini kullandı. 

Hisseler bugün açıklanan Philadelphia Fed imalat endeksinin bir önceki aya göre daha yavaş genişlediğini gösteren verilerle beraber kayıplara devam etti. Öte yandan ABD öncü ekonomik göstergeleri de beklenmedik bir düşüş kaydetti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑