DÜNYA

ABD tahliye emri verdi, Ukrayna'da savaş yaklaşıyor

Washington'ın Ukrayna'daki büyükelçilikte tahliyeye başlaması beklendiği gibi dünyada ilk haber, Rus medyası ise 'ABD diplomatlarının Ukrayna'dan ayrılmasına izin verdi' başlıklarını attı.

24 Ocak 2022 Saat: 10:26
ABD tahliye emri verdi, Ukraynada savaş yaklaşıyor
ABD tahliye emri verdi, Ukrayna'da savaş yaklaşıyor

Dünyaya dalga dalga yayılan savaş korkusunda kritik eşik aşıldı, uluslararası haber ajansları gece yarısı 02.17'de 'son dakika' koduyla ABD'nin emrini duyurdu. ABD, Ukrayna'daki büyükelçilik personelinin ailelerinden ülkeyi terk etmelerini istedi. Amerikan Dışişleri Bakanlığı zorunlu olmayan personelinin de ülkeden ayrılmasına izin verirken, Ukrayna'daki ABD vatandaşlarından da benzer bir seçeneği düşünmesini talep ediyor.

Resmi açıklamaya göre, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı önemli bir askeri harekat planladığına dair haberler olduğu belirtildi. Ayrıca, bölgede güvenlik koşullarının 'öngörülemez ve kısa sürede kötüleşebilecek olduğu' da ifade edildi.

Washington'ın büyükelçilik personeline yönelik aldığı karar beklendiği gibi dünya medyasında ilk haber oldu. Rus medyasından Ria 'ABD diplomatlarının Ukrayna'dan ayrılmasına izin verdi' başlığını attı, İzvestia gazetesinde de 'izin verdi' ifadesi dikkat çekti.

Son dakika haberler: Gece 02.17de duyurdular ABD tahliye emri verdi, Ukraynada savaş yaklaşıyor

BİNLERCE ABD ASKERİ MASADA

Bunun yanı sıra, CNN International ve New York Times gazetelerinde dikkat çeken bir Ukrayna haberi daha var. New York Times, ABD Başkanı Joe Biden'ın Doğu Avrupa ve Baltık ülkelerine binlerce Amerikan askerinin konuşlandırılmasını düşünüp taşındığını yazdı. Gazete ayrıca, Başkan Biden'ın NATO'daki müttefik ülkelere savaş gemileri ve jetler göndermeyi düşündüğünü de kaydediyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑