DÜNYA

ABD'de bir facia daha: En az 60 ölü

ABD'nin Texas eyaletinde bir gübre fabrikasında meydana gelen patlamada en az 60 kişinin öldüğü ileri sürüldü.

18 Nisan 2013 Saat: 10:46
ABD'de bir facia daha: En az 60 ölü
ABD'de bir facia daha: En az 60 ölü
Yerel televizyon kanalı KWTX, Waco kentinin kuzeyindeki West kasabasında bulunan West Fertilizer isimli gübre fabrikasında, yerel saat ile 19.50'de meydana gelen patlamada en az 60 kişinin öldüğünü duyurdu. 

ABD, Boston'da yaşanan şoku üstünden atlamadan yeni bir patlamayla sarsıldı. Texas'taki bir gübre fabrikasında gerçekleşen patlamada yaralı sayısı yüzlerle ifade ediliyor. Batı Acil Tıbbı Hizmetler Direktörü Dr. George Smith, patlama sonrası ölü sayısının 60 veya 70'i bulabileceğini ancak bu rakamı geçmeyeceğini kaydetti. 

Edinilen bilgiye göre, Waco bölgesinin kuzeyinde 2 bin 600 kişinin yaşadığı West kasabasındaki West Fertilizer gübre fabrikasında ani bir patlama oldu. Patlamanın şiddetiyle aralarında okulun da olduğu 100'den fazla ev ve işyeri hasar gördü. Belediye Başkanı Tommy Muska, CNN'e yaptığı açıklamada fabrika çevresinde bulunan 60 ila 80 kadar binanın tamamen kül olduğunu söyledi. 

Yaralıların sayısının çok olması sebebiyle durumu ağır olmayan bazı kişilere bölgede bulunan okulların futbol sahasında müdahale ediliyor. Patlamaya neyin sebep olduğu henüz bilinmezken yetkililer yaşanan hadisenin ardından kasabanın tamamen boşaltılmasına karar verdi. 

NÜKLEER BOMBA KADAR GÜÇLÜYDÜ

ABD'nin Texas eyaletinde bir gübre fabrikasında meydana gelen patlamanın nükleer bomba kadar şiddetli olduğu belirtildi.

Olayın ardından hemen bölgeye giden Teksas Valisi Tommy Muska, "Sanki nükleer bomba patlamış gibiydi. Gökyüzünde duman bulutundan başka birşey görünmüyordu. Şu an kesin bir sayı vermek imkansız ama muhtemelen yarın birçok kişi aramızda olmayacak" diye konuştu.

Muska, patlamanın yerleşim yerlerine çok yakın bir bölgede meydana geldiğini ve birçok binanın hasar gördüğünü söyledi.

Bir okul ve bir bakım evinin tamamen kullanılamaz hale geldiği patlamada, yüzlerce kişinin yaralandığı kaydedildi.

Yerel televizyon kanalı KWTX, Waco bölgesinin kuzeyindeki West kasabındaki West Fertilizer isimli gübre fabrikasında yerel saatle 19.50'de meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre en az 60 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. Ancak yetkililer, ölü sayısına ilişkin rakam vermek için erken olduğunun altını çizdi.

-Patlama deprem yarattı

Teksas'taki gübre fabrikasında meydana gelen patlamanın küçük ölçekli bir deprem meydana getirdiği bildirildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nin (USGS) yaptığı açıklamaya göre patlamanın olduğu Waco yakınlarında 2.1 büyüklüğünde deprem oluştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑