DÜNYA

ABD'den PKK desteği

ABD kongresinde, Senato kanadının ardından Temsilciler Meclisine de Türkiyenin PKK ile mücadelesine destek veren bir tasarı sunuldu...

5 Ağustos 2012 Saat: 11:28
ABD'den PKK desteği
ABD'den PKK desteği

ABD'den PKK'ya karşı Türkiye'ye tasarılı destek. ABD Kongresi'nde, Senato kanadının ardından Temsilciler Meclisi'ne de Türkiye'ye terör örgütü PKK ile mücadelesinde güçlü destek veren tasarı sunuldu. Tasarıyı sunan isim, Temsilciler Meclisi üyesi ve Kongre'deki Türk-Amerikan Dostluk Grubu Eşbaşkanı Ed Whitfield. Milletvekili Alcee Hastings de tasarıya sponsor oldu. Tasarıda terör örgütü PKK kınanırken, bu konuda Türkiye ile dayanışma beyan ediliyor.
İki ay önce de benzer tasarı, Senato'nun 4 etkin senatörü olan 2008 ABD Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı, şu anki Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü John McCain, 2000 ABD Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den başkan yardımcısı adayı, şu anki Bağımsız Senatör Joe Lieberman, Demokrat Parti New Hampshire senatörü Jeanne Shaheen ve Cumhuriyetçi Parti Florida Senatörü Marco Rubio tarafından Senato'ya getirilmişti.

(Akşam)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑