GÜNCEL

ABD'den Türkiye'ye akılalmaz Esed çağrısı: Sakın bunu yapmayın

ABD'nin sinsi adımlarına bir yenisi daha eklendi. Türkiye, Rusya ve Suriye arasındaki kritik buluşma sonrası bir mesaj paylaşan ABD yetkilisi, Ankara ile Esad arasında normalleşmeye karşı olduklarını bilirdi.

30 Aralık 2022 Saat: 12:05
ABDden Türkiyeye akılalmaz Esed çağrısı: Sakın bunu yapmayın
ABD'den Türkiye'ye akılalmaz Esed çağrısı: Sakın bunu yapmayın

ABD Dışişleri Bakanlığından bir sözcü Moskova’da dün yapılan Türkiye-Esed rejimi-Rusya görüşmesiyle ilgili VOA Türkçe’ye gönderdiği açıklamada, “Devletlere, Esed rejiminin son 10 yıl içinde Suriye halkına uyguladığı zulmü dikkatle değerlendirmeleri çağrısında bulunuyoruz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığından bir sözcü VOA Türkçe’nin konuyla ilgili sorusunu yazılı olarak yanıtladı. Bu konuda politikalarının değişmediğini belirten sözcü, "ülkelerin ilişkilerini geliştirmelerini ve zalim diktatör Beşar Esed’e eski gücünü kazandırmak için desteklerini ifade etmelerini desteklemediklerini" söyledi.

Türkiye, Esed rejimi ve Rusya arasında üçlü görüşmelerin yapıldığına dair haberleri gördüklerini belirten ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Devletleri, Esed rejiminin son on yılda Suriye halkına uyguladığı zulmü ve rejimin, Suriye halkının hayat kurtarıcı insani yardıma ve güvenliğe erişimini engellemeye devam etmesini dikkatle değerlendirmeye çağırıyoruz" dedi.

Açıklamada, "Suriye halkı yaklaşık 12 yıldır süren savaşın acısını çekmeye devam ederken, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı doğrultusunda Suriye'nin öncülüğünde siyasi bir çözüme yönelik desteğimiz sürüyor. Kalıcı bir siyasi çözümün ulaşılabilir olmasını sağlamak için müttefiklerimiz, ortaklarımız ve BM ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz" ifadeleri yer aldı.

Türkiye ile Esed rejimi arasında 11 yıl sonra ilk resmi temas için dün MİT Başkanı Hakan Fidan ile Rusya’nın başkenti Moskova’ya giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, üçlü toplantıların devam etmesi konusunda mutabakata vardıklarını açıklamıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑