DENİZ

AB'den devlet destekli "Yeşil Gemi" fonu

Avrupa Komisyonu’nun denizcilik sektörünü ayakta tutmak için sunduğu önerilerin arasında Devlet teşvikli yeşil gemi projeleri de yer alıyor. Söz konusu projenin, yeni yapılacak gemilerin yanı sıra mevcut filoyu da kapsayacak şekilde olmas

12 Mart 2013 Saat: 12:09
AB'den devlet destekli "Yeşil Gemi" fonu
AB'den devlet destekli "Yeşil Gemi" fonu
‘Liderlik 2020’ (Leadership 2020) Projesi altında “Gelecek İçin Yeni Fırsatlar” (New Opportunities for the Future) adlı bir önerge hazırlanarak geçtiğimiz hafta Avrupa Komisyon’unda gündeme alındı. 

Söz konusu önergede, endüstrinin beklentilerinin önündeki en büyük engelin kredi eksikliği olduğu belirtiliyor. Fon eksikliğinin önüne geçilmesi için, Avrupa Yatırım Bankası’nın (European Investment Bank – EIB) çevre dostu gemilerin yapımı hususunda daha aktif bir rol oynaması bekleniyor. Avrupa Yatırım Bankası’nın (European Investment Bank – EIB) ana ortakları ise 27 AB ülkesinden oluşuyor.

Avrupa tersaneleri ve makine imalatçıları ayrıca, Yeşil Gemi Projelerine Kamu Özel Sektör Ortaklıklarının (Public Private Partnerships) desteğinin de gerekli olduğunu belirtiyor. Bunlar arasında, devlet yardımı kaidelerine uygun oldukları sürece, kar amacı gütmeyen kamuya ait projeler veya ticari girişimlerin de olabileceği de ekleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑