DÜNYA

AB'den dolara karşı euro hamlesi geldi!

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Dombrovskis, uluslararası piyasa katılımcılarının, bütün ürünler ile ilgili ticari işlemlerini euro para birimi ile gerçekleştirmelerini hedefliyoruz dedi.

6 Aralık 2018 Saat: 11:06
ABden dolara karşı euro hamlesi geldi!
AB'den dolara karşı euro hamlesi geldi!

AB ile ABD arasında oluşan dev uçurum giderek büyüyor. Özellikle dolar üzerinden Trump'ın açmış olduğu savaş sebebiyle ticari boyutta iki tarafa da ciddi zararlar verdi.

AB de bu duruma kayıtsız kalmadı, yerli para birimi kullanımı meselesini gündemine taşıdı. Konuya ilişkin ilk somut mesaj AB'den geldi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, uluslararası piyasa katılımcılardan bütün ürünler ile ilgili ticari işlemleri euro para birimiyle gerçekleştirmelerini hedefliyoruz dedi.

Euro'ya geçiş çağrısı

Dombrovskis, küresel ticaret içerisinde euronun daha önemli bir rol üstlenmesine yönelik yapılan çalışmalar hakkında AB Komisyonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Euro'nun Avrupa'nın ekonomik gücünün sembolü olduğuna dikkat çeken Dombrovskis, günümüzde çok uluslu siyaset ve uluslararası kurallara bağlı ticaret sisteminin zayıfladığını açıkladı.

Dombrovskis, küresel ticarette euronun rolünü kuvvetlendirme, finansal sistemde çeşitliliği artırmak istediklerini de belirtti. Uluslararası piyasa katılımcılarının bütün ürünler ile olan ticari işlemlerini euro para birimiyle gerçekleştirmelerini hedefliyoruz. Euro, uluslararası piyasalarda enerji, ham madde, tarım ürünleri ve uçak üretimi gibi bazı stratejik sektörlerde daha önemli rol üstlenebilir diye konuştu.

AB Komisyonu da bu çerçevede yapılan çalışmalar ile alakalı açıklama yaparak, üye ülkeleri özellikle stratejik sektörlerde euro para birimini daha fazla kullanmaya davet etti.

Fransa'daki eylemlere ABD'nin etkisi

Emmanuel Macron, Fransa'da meydana gelmiş olan sarı yelekliler eylemi konusunda, ABD'yi suçlamıştı.

AB'de yaşanan bu gelişme ile de olayların arkasındaki gücün ABD olması ile beraber Avrupa bölgesinde yaşanan eylemlerin daha da alevlenerek genele yayılabileceği ihtimalini kuvvetlendirdi.Eylemler Fransa ile birlikte Hollanda, Belçika ve Almanya'ya kadar uzanmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑