GÜNCEL

Abhazya’dan Türkiye’ye 15 Temmuz desteği

Abhazya’nın üst düzey protokolü gazetecileri makamlarında ağırladı

4 Ekim 2016 Saat: 14:38
Abhazya’dan Türkiye’ye 15 Temmuz desteği
Abhazya’dan Türkiye’ye 15 Temmuz desteği

Abhazya'nın tam yetkili temsilcisi İnar Gitsba, Abhaza - Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilcisi Ruhi Karaalp'in girişimleriyle Türkiye Gazeteciler Federasyonu yöneticileri ve ulusal basın görevlilerinin, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın davetiyle gerçekleşen Abhazya ziyaretlerinde, Abhazya’nın üst düzey protokolü gazetecileri makamlarında ağırladı.

Abhazya'nın tam yetkili temsilcisi İnar Gitsba, Abhazya - Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilcisi Ruhi Karaalp ve yardımcısı Olgun Aksoy liderliğinde gerçekleşen programda Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Türkiye Gazeteciler Federasyonu yöneticileri Mehmet Ali Dim, Halit Yılmaz, Osman Altınışık, gazeteciler Meral Altınışık, Eren Altınışık, Emre Altınışık ve Cemal Kaplan katıldı. Gazeteciler Abhazya ziyaretlerinde üst düzey protokol üle görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyaretler sırasında Abhazya protokolü ile Türk gazeteciler fikir alışverişlerinde bulundu.

TÜRK GAZETECİLER ÖNCÜ OLUYOR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ve gazeteciler, Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Beslan Bartsıs ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Türk gazetecilerinin Abhazya’na kardeş toplum ve ülke olmasından dolayı ayrı bir önem gösterdiklerini söyledi. Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Beslan Bartsıs ise konuşmasında, “Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Türk gazeteciler 2 yıl önce de misafirimiz olmuşlardı. Artık Abhazya onların evi. Her zaman misafir etmekten onur duyuyoruz. Türkiye ile ilişkilerimize Türk gazeteciler çok büyük katkılar sağlıyor ve ilişkilerimize öncü oluyorlar. Ben kendilerine teşekkür ederim” dedi.

“15 TEMMUZ’U YAKINDAN İZLEDİK”

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Arşba gazeteciler heyetini kabulünde 15 Temmuz darbe girişimini takip ettiklerini söyleyerek, “Türkiye’de cuntacı askerlerin darbe girişiminde yüzlerce insanın öldürüldüğünü gördük. Türkiye’de yaşayan çok sayıda yurttaşımız var. Girişim sırasında Türkiye’de ki temsilcilerimizle süreci yakından izledik. Askeri darbe girişimini ilk kınayan ülkelerden biri olduk. Biz demokrasiden yana olan bir ülkeyiz. Türk hükümetinin askerler tarafından devrilmemesinden dolayı mutlu olduk. Çok sayıda insanın ölmesinden de üzüntü duyduk” ifadelerini kullandı. TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’da Abhazya Bakan Yardımcısına bu ifadeleri nedeniyle teşekkür etti. Abhazya’nın Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilcisi Ruhi Karaalp’te Arşba’ya Türkiye’ye 15 Temmuz desteğinden dolayı teşekkür etti.

EKONOMİ VE TURİZM’DE HEDEFLER BÜYÜYOR

TGF heyeti ve gazeteciler Abhazya Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Adgur Ardzınba, Turizm Bakan Yardımcısı Astamur Ahba, Kültür Bakan Yardımcısı Batal Kobahiya, Abhazya TV Genel Müdürü Enik Leonid, Abhazya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı ve Eski Başbakan Genady Gagulya ile görüşmeler yaptı. Gerçekleşen görüşmelerde Ekonomi Bakanı Adgur Ardzınba, Türkiye ve Rusya’nın ilişkilerinin yeniden normale dönmesinden dolayı mutlu olduklarını, Abhazya’nın hem Türkiye hem de Rusya ile ilişkilerinin çok güçlü olduğunu, normalleşmeden dolayı Ekonomi ve Turizm hedeflerinde Abhazya’nın büyüme göstereceğini umduklarını söyledi. Abhazya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Genady Gagulya ise Türk heyetini kabulünde, Türk yatırımcılara yakın zamanda brifingler vereceklerini, devlet teşviklerini anlatacaklarını söyledi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑