GÜNCEL

Aç Yavru Kurda Devlet Sahip Çıktı

Doğada yem bulamadığı için Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla beldesine inen yavru kurda önce vatandaş, ardından devlet sahip çıktı

31 Ocak 2013 Saat: 16:31
Aç Yavru Kurda Devlet Sahip Çıktı
Aç Yavru Kurda Devlet Sahip Çıktı
Bir ihbar üzerine Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla beldesine gelen Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bitlis Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, 4 gündür köylüler tarafından özenle bakılan yavru kurdu koruma altına aldı. Çevresindekilerden korkan kurt, bin bir güçlükle kafese alınarak araca konuldu. Çocuklar ise 4 gün boyunca ziyaret ettikleri ve oynadıkları kurdun götürülmesine bir hayli üzüldü.
Yaralı kurdu koruma altına alabilmek için köye gelen Ahlat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğinden Sabahattin Bildirici, bir ihbar üzerine köyde yaralı bir kurt olduğunu öğrendiklerini ifade ederek, koruma altına almak için hemen harekete geçtiklerini söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bitlis Şube Müdürlüğünden gelen Nurettin Tunç ise, alınan bir ihbar üzerine beldeye geldiklerini belirterek, "Ağır kış şartlarından dolayı yaban hayvanları aç kaldıkları için şehre inmektedir. Bu yabani hayvanlardan kurt, tilki ve benzeri hayvanların kuduz olma ihtimali de olduğundan vatandaşlarımızın duyarlı olarak bu tür konularda bize haber vermeleri daha sağlıklı olur" dedi. Ovakışla beldesinde bulunan küçük çocuklar da 4 gün boyunca beldede kaldığını belirttikleri kurdun götürülmesine çok üzüldüklerini söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑